söndag 31 augusti 2008

Balkongfall i Göteborg

GÖTEBORG. Grannarna hörde bråk från en balkong och sedan en kraftig duns. När de tittade ut, såg de en kvinna ligga skadad på marken nedanför. Polisen grep kvinnans sambo som senare anhölls, misstänkt för mordförsök.

Läs mer: GT

"Svensk" gangster beställde bomberBilbomber beställdes från Kroatien för att mörda människor i Göteborg.
Beställare misstänks vara en svensk gangsterledare. Det framgår av ett kroatiskt åtal som blev klart i går. - Han ville ha bomber för att skrämma sina fiender, säger huvudåtalade Cacic Tic till kroatisk polis.

Läs mer: GT

Just det, begreppet "svensk" är lite luddigt idag. Man räknas som "svensk" om man har ett svenskt medborgarskap i våra medier idag. Denne man på bilden är just "svensk", men inte tillräckligt "svensk" för att få en opixlad bild i tidningen. Svenska medier är RASISTER

Man sköts till döds i KortedalaEn man sköts till döds tidigt på söndagsmorgonen på Årstidstorget i Kortedala.
- Vi förhör nu ett flertal personer som befann sig på torget, säger Robert Björklund, vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen i Göteborg.

Klockan 04.54 larmade flera personer om skottlossning på Årstidstorget i Kortedala och en person hittades död, troligtvis skjuten till döds. Torget är nu avspärrat för teknisk undersökning och flera personer har tagits in till förhör.

Läs mer:
GT

Välkommen till det nya folkhemmet!

Göteborg är en av Sveriges mest segregerade städer. Hur hänger den brännande integrationsfrågan egentligen ihop med miljonprogrammets arkitektur?Nordost om city har du nyfattigdom och nysvenskar. Väster om city har du nyrikedom och gammelsvenskar. Och aldrig mötas de tu. Så ser det ut. Men vad innebär det på marken? Och är det egentligen nån som bryr sig?

GP:s arkitekturskribent Mark Isitt tror till skillnad från stora delar av den svenska arkitektkåren att spikraka höghusfasader, säckgator och bristen på skyltfönster har rätt mycket med segregation att göra.

I en tredelad serie på GP:s kultursidor skriver han om hus och människor i Bergsjön och Hammarkullen. Och avlutar med ett tolvpunktsprogram för förändring av förorten med arkitektoniska medel.


Källa: GP

Följ länken och läs vad folk (läsarna) lämnar för kommentarer om detta

Återigen hänger media ut en opixlad bild på en svensk brottslingHade våldtäktsmannen varit afrikan eller arab så hade pixlarna varit framme direkt, och blivit kallad för badparksmannen Detta är en form av rasism av medierna mot den etniska befolkningen.

Kände igen sin våldtäktsman

Den unga kvinnan kände igen 23-åringen på krogen.

”Badparksmannen” som våldtagit och knivhuggit henne.

Nu kan serievåldtäktsmannen som satt skräck i Södertälje vara fast.

Läs mer: aftonbladet