onsdag 17 oktober 2007

Framtidens självmordsbombare?

Rädda barnen undan HamasPublicerad 2007-10-15

Under fem års tid har Hamas gett ut en tidning för barn som heter Al-Fateh som betyder erövraren. Tidningen innehåller berättelser, poesi, gåtor och dylikt, likt många andra barntidningar. Men här slutar likheterna. För Hamas syfte med tidningen är att fostra en generation som hatar judar och glorifierar självmordsbombare. Man uppmanar till jihad - heligt krig i betydelsen ”mörda judar”. Man hävdar att detta är enligt Koranen samt att den lär att judarna förtjänar hat.

Man har tecknade bilder på barnsoldater som ska förkroppsliga det islamska idealet av jihad och martyrskap. En liten pojke till häst med draget svärd illustrerar erövring; otrogna (judar och kristna) ska fördrivas och islam ska utbredas med våld.
Läs mer: www.varldenidag.se

10 kristna dödade i Nigeria

Våldsamma upplopp efter påstådd Muhammedbild

Anklagelser om en bild av Muhammed ledde till att muslimer i norra Nigeria löpte Amok. 10 kristna dödades, många fler skadades, nio kyrkor förstördes och hundratals människor blev hemlösa under upploppet.

Läs mer: http://www.varldenidag.se

Sd blir tuffare mot invandrare

Publicerat: 16 oktober 2007, 22:21

Sverigedemokraterna ska mer aktivt driva sitt invandrarmotstånd i kommunerna. I månadsskiftet drar partiet också igång en rikstäckande kampanj för att locka nya sympatisörer.

Läs mer: http://www.svd.se/