tisdag 15 januari 2008

Ankarbarn

"Ett ankarbarn är en minderårig, ett barn, som ensam flyr till ett annat land och får asyl där, för att sedan kunna hjälpa sina anhöriga att komma in i landet." Källa: Wikipeda

Under det första halvåret 2007 har migrationsverket registrerat 175 av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen som fått uppehållstillstånd fungerat som "ankarbarn".

Ansökan om anhöriginvandring till dessa ensamkommande flyktingbarn stiger kraftigt och närmar sig nu 40 st/månad. Varje ansökan kan innehålla hela familjer med föräldrar och flera syskon. Våra myndigheter håller på att tappa kontrollen i denna nya form av sätt att skaffa sig ett uppehållstillstånd för hela familjen i Sverige.
Läs mer på Thoraf Alfssons blogg

Sossarna vill ”folkbilda bort” konsekvenserna av sin havererade politik

De danska sossarna har bett det danska folket om ursäkt ”för att ha suttit i de fina salongerna och kallat folket för rasister”. Något liknande kommer inte ske i Sverige inom överskådlig framtid.

Läs mer hos bloggaren:
Swedewatch

Rosengård i Malmö en helt vanlig dag.

Invandrarungdomars vidriga attityd!

Vill man vara politiskt korrekt, så säger man att det inte råder några invandrarrelaterade problem i Sverige.

Alla vet ju att det inte är sant. Hur skulle så olika kulturer kunna fungera smärtfritt ihop?

Alla vet dock att detta inte rör alla invandrare, då det självfallet finns ansvarstagande sådana. Nu skall jag tala om de kriminella invandrarna - inga andra. Tyvärr är de många och de som märks mest i samhället.

Det är stötande att få höra folk som påstår att det inte råder kraftiga invandrarrelaterade problem i Sverige.

Läs hela artikeln: YRKE POLIS

Yrke - Polis, intressant och läsvärd blogg

Invandrarungdomar och brottsstatestik

I dagens nyheter, 080114, kan man läsa en insändare som bl.a. gör gällande att invandrarungdomarnas överrepresentation i brottsstatistiken delvis beror på diskriminering av polis och övriga rättsväsendet.

Jag var tvungen att sätta mig ned och fundera på vad skribenterna egentligen menade med detta. Trots detta har jag inte kommit på hur de kan komma fram till denna slutsats. Själva hävdar de att det finns forskning på området. En forskning som visar "att en del av överrepresentationen i kriminalstatistiken beror på en diskriminerande myndighetsutövning från polis och rättsväsende".

Läs hela artikeln
Här