onsdag 9 juli 2008

Kristna i Algeriet dömda för spridandet av sin tro

Två algeriska kristna delade ut material om kristen tro. Då dömdes de till böter och villkorlig dom.

Rachid Mohammed Seghir, 40, och Jammal Dahmani, 36 är algeriska kristna som nu dömts till att betala 100 000 dinarer i böter, motsvarande 1560 amerikanska dollar. Dessutom fick de båda en sex månader lång villkorlig dom.

Orsaken är enligt domstolen att männen "distribuerade dokument som syftade till att försvaga den muslimska tron", detta skriver christianpost.com. De båda blev under förra året utsatta för förförjelse då utdrag ur Bibeln blev funna i en bil de använde. Enligt männens advokat kan det bli aktuellt att överklaga domen.

Källa: Världenidag

Lagens inskränkta arm

Åklagarämbetet i Jordanien har väckt åtal mot den holländske parlamentsledamoten Geert Wilders för dennes film ”Fitna” som handlar om islam, och som han publicerade på internet i mars. Filmen är, enligt uppgift från de som sett den, starkt kritisk till islam.

Åtalet, som väckts av åklagaren Hassan Abdallat i Amman, gäller överträdelse av den jordanska lagen som reglerar ”transaktioner på internet”.

Tidigare i år har åklagarämbetet i Amman väckt åtal mot flera danska journalister och tecknare som på ett eller annat sätt varit delaktiga i publicerandet av teckningar som påstås föreställa islams profet Muhammed.

Enligt uppgifter i Jordan Times den 2 juli kommer åklagarämbetet i Amman att via den holländska ambassaden överlämna åtalet till Wilders som uppmanas att inställa sig till domstolsförhandlingar i Amman.

Eftersom det inte finns något utlämningsavtal mellan Holland och Jordanien kommer man även, enligt Jordan Times, att efterlysa Wilders via Interpol, vilket innebär att hans möjlighet att resa utanför Holland begränsas. Fallet är intressant av flera skäl och visar vilken oerhörd makt den muslimska världen har över den demokratiska världen.

Det visar också på skillnaden mellan kristendom och judendom å ena sidan, och islam å den andra sidan. Kristendom och judendom lockar till sig själar genom goda handlingar och genom tro. Islam tycks i stället använda hot och hat för att ”frälsa” världen.


Läs mer: världenidag

Eslöv - Barn misshandlade sjuåring

Under tisdagskvällen blev en sjuåring i Eslöv misshandlad av fyra barn.
Barnen sparkade och slog sjuåringen, och ska även ha förnedrat personen. Polisen har skrivit en anmälan om misshandel. Barnen som var inblandade kommer att kallas till polisförhör tillsammans med sina föräldrar.
Då kommer även de sociala myndigheterna att sitta med.

Källa: Sydsvenskan