söndag 18 maj 2008

Sydafrika - Sju döda i rasistdåd


Främlingsfientlig grupp dödade sju utlänningar i Sydafrika.

Gruppens framfart gick genom fattiga förorter i Johannesburg i en ursinnighet av raseri och hat mot utlänningar under helgen, som dödade minst 7 personer, sårade dussintals och fick hundratals att söka skydd hos polisen.

Polisen sa att våldsvågen utbröt efter midnatt under lördagen i en nedsliten innerstad i ett område som kallas Cleveland och som är hem för många invandrare. Två av offren blev brända och tre andra misshandlades till döds. Mer än 50 personer fördes till sjukhus med skottskador och knivsår. "Det här sprider sig som en löpeld och polisen och armén kan inte kontrollera den," sade Emmerson Zifo, som är en av de utlänningar som blev utsatta för raseriet är från Zimbabwe.

Läs mer: gulfnews.com

Mer om rasistdådet

Violence spreads in Johannesburg. At least 12 people have been killed in the South African city of Johannesburg since Friday in a wave of violence directed at immigrants, police say.

Oslo - det ska bli spännande att få höra 12-åringarna förklara sig för sina föräldrar

Ett antal kvinnor har valt att vidta rättsliga åtgärder mot pojkgänget som har antastat ett tiotal kvinnor i Sofienbergparken i Oslo i lördags kväll.

Nu uppmanar polisen till en stormöte där de som vill träffas för att tala ut om vad som hände.

- Vi føler vi har god oversikt over alle guttene som skal ha vært med på dette. De møter med sine foreldre i et møte der de kvinnene som ønsker det kan være med. Det blir et slags oppvaskmøte, sier politioverbetjent Geir Tveit ved Forebyggende tjeneste i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Läs mer: dagbladet.no

Journalisterna mörkar om skolbränderKom nu ihåg att bränder orsakas av trångboddhet, barn måste få utlopp för sin kreaktivitet enligt sakkunniga