torsdag 28 maj 2009

VÅLDTÄKTSLIGAN - Dömda våldtäktsmän överklagar domen

I morgon startar rättegången som gäller ytterligare två fall i den omfattande våldtäktshärvan Södertälje – men redan i dag överklagade de sex män som tidigare dömts för flera gruppvåldtäkter sina fängelsedomar.

Det var i slutet av april som de sex männen dömdes. Tre av dem dömdes för grov våldtäkt mot barn då offret endast var tolv år.

Två män dömdes för våldtäkt mot en annan ung kvinna och en man dömdes för sexuellt ofredande mot den unga kvinnans kompis.

Samtliga dömdes till fängelsestraff från åtta månader och upp till fyra år. Nu har de sex männen överklagat sina domar.

Läs mer: LT


Köttjuvar slaktade ko i hage

När en ko hittades död i hagen vid Möllerödsfältet utanför Hässleholm gjorde polisen bedömningen att den fastnat och sedan fallit offer för rovdjur.
Ägaren trodde däremot att djuret hade knivskurits. Och länsstyrelsens besiktningsman bekräftade misstanken, skriver Norra Skåne.

Läs mer: KVP

Domstolsköerna kan ge miljonskadestånd

Domstolar i Göteborg har de längsta köerna i landet. Många får vänta i flera år på att få sitt fall prövat. Det kan leda till miljonskadestånd.

Detta framgår av en studie som juridikstudenter vid Göteborgs universitet gjort i samarbete med Centrum för rättvisa. Enligt denna har tingsrätten och kammarrätten i Göteborg de längsta handläggningstiderna.
Under 2008 och fram till den 15 mars i år hade närmare 1 500 göteborgare fått vänta mer än två år i någon av domstolarna.

Läs mer: GP

Storbråk mellan gäng på Hisingen

Under våren har Hisingen drabbats av en serie våldsdåd - skottlossningar, knivskärningar, personrån och mordbränder.Nu tonar sambanden fram. I Göteborg pågår ett stadsdelskrig. Det är Backa mot Biskopsgården.

Djupa motsättningar mellan lokala, territoriella och välbeväpnade ungdomsfraktioner är redan ett etablerat faktum i flera större städer i Europa.
Paris, Berlin och London har utsatts. Senast, i början av mars, exploderade det i Köpenhamn.


Läs mer: GP

Två män våldtog 17-åring

"Ett mellanösternbeteénde?"

De två männen kedjade fast den 17-årige pojken.

Sedan våldtog de honom med tillhyggen.

I dag dömdes männen till tre års fängelse.

Det var natten mellan den 20 och 21 mars i år som ett gäng unga män festade tillsammans i en lägenhet i Kumla.

Den 17-årige ynlingen blev kraftigt berusad och somnade djupt i en säng.

En man, som befann sig i lägenheten, kedjade då fast ynglingen med handklovar vid ett sängbord. Sedan lämnade han rummet.

Läs mer: Aftonbladet

Tände eld på 19-åring

" Ett riktigt mellanösternbeteende?
Nu är det inte bara igelkottar som bränns levande."

En 19-årig kom in till akuten i Helsingborg med allvarliga brännskador under natten. Polisen misstänker att någon har försökt att sätta eld på 19-åringen.
- Två personer har kastat brännbar vätska på honom och sedan tänt på, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

Läs mer: Kvällsposten