onsdag 21 maj 2008

Planerat terrordåd?


Två anhållna – bombpersonal på väg till Oskarshamn

Två personer har anhållits, misstänkta för förberedelse till sabotage mot kärnkraftverket i Oskarshamn.

En av dem är en svetsare som fastnade i säkerhetskontrollen på kärnkraftverket med högexplosiva ämnen på sig.


Polisen har nu spärrat av området och skickat efter bombpersonal från Malmö.

Det var strax innan klockan 8 i morse som svetsaren ertappades i säkerhetskontrollen på kärnkraftsverket i Oskarshamn med ett högexplosivt ämne på sig. Ämnet fanns på mannens händer och på en påse.

Läs mer: aftonbladet.se

Påsen ska enligt polisen ha spår av TATP – ett ämne som misstänks ha använts vid terrordåden i London 2005.

– Det kallas också för ungdomsdynamit och kan tillverkas hemma. Om det stämmer att det är TATP så är det mycket allvarligt, säger Sven-Åke Karlsson till SvD.se.

To pågrepet for atomsabotasje i Sverige

Islamskt försök till terrordåd? vilka andra kan ha intresse av att blåsa sönder ett kärnkraftverk?

Man får vad man röstar på40 000 förlorar sin ersättning


Gigantiska belopp kommer att sparas i sjukförsäkringen. Minst 40 000 personer som har ersättning idag blir utan, enligt färska beräkningar som SvD Näringsliv tagit del av. Försäkringskassan räknar med en kostnadsminskning på nära 17 miljarder kronor de närmsta åren.

Läs mer: e24.se

Allt detta samtidigt som sverige nu satsar på sjukvårdsturism för papperslösa

Läs vad vänstern säger: Ge asylsökande och papperslösa rätt till full sjukvård i Sverige

Och HD:
Ge papperslösa flyktingar tillgång till sjukvård
Dagens nyheter:
Fler sjukhus tar emot papperslösa

Rösta bort vår svenskfientliga regering 2010

Media bluffar om "svensk" babyboom

Svenskarna en minoritet

Saudiarabien - Kvinna vill skiljas efter det att maken försökt smygtitta på hennes ansikteEfter 30-års äktenskap tror man att ska ha sett varandra tillräcklig.
Men inte denne saudiske man som efter 30 års äktenskap ännu inte sett sin frus ansikte. Mannen hade inte så mycket val när de gifte sig med varandra, hans fru följde helt enkelt traditionen att beslöja sig helt, jämt.

Framtills för en månad sedan när mannen inte kunde hålla sin nyfikenhet i stånd längre försökte han få sig en titt när frun sov. Det var ett misstag som han förmodligen inte kommer att få en chans att upprepa, för hans upprörda fru vaknade när "dådet" begicks och kräver nu en skilsmässa.

Läs mer:
dailymail.co.uk

Saudi

England - Ordet asylsökande tas bort

I det Politiskt Korrekta England där man verkligen gör allt för invandrarna
tar man nu bort det stötande ordet Asylsökande.
Nu ska det heta 'sanctuary seekers' eller fristadsökande på svenska.

Läs mer: thisislondon.co.uk

London - Muslim hotar att stämma körskola

Muslimens fru fick en transvestit som som lärare.

Emma Sherdley lärare på en körskola med endast kvinnliga körskolelärare och är mitt i processen att bli kvinna fullt ut, och har juridiska papper som bevis.

Men detta accepterade inte den muslimske mannen
"Du har skickat mig en man. Skicka mig en riktig kvinna. Hur vågar ni skicka en man med en djup röst, "sade han till Joanne Dixon, som driver skolan i West Yorkshire.

Mannen, en muslim från Meadowhall distriktet Sheffield, hävdade att företaget avsiktligt skickade en man förklädd till kvinna.

Miss Sherdley sade mannens kommentarer hade varit "sårande, kränkande och djupt upprörande" och hade även gjort henne att tänka på att avsluta sitt jobb.

Läs mer: thisislondon.co.uk


Upprörda föräldrar när skolavslutning flyttasBarn och föräldrar i Kristinelundsskolan i Östhammar upprörs över att skolans sommaravslutning inte hålls i kyrkan som traditionellt. I år har skolledningen beslutat att barnen ska sluta skolan på skolans område.

De engagerade föräldrarna tycker skolavslutning i den närliggande kyrkan är en fin tradition. Men de ansvariga för beslutet hämtar stöd ur Barn- och elevskyddslagen.

- Vi vill förebygga att elever känner sig kränkta eller diskriminerade. Det råder skolplikt och skolavslutningen ingår i undervisningen, vilket innebär att alla elever ska kunna vara med, säger Hans Oscarsson, skolområdeschef i Östhammar-Öregrund till Upsala nya tidning.

Läs mer: dagen.se

"Diskrimineringen mot Svenskarna fortsätter, vi får inte behålla våra traditioner. Det är muslimerna som orsakat detta och det värsta är att majoriteten accepterar det.

Det är den Svenskfientliga regeringen och våra myndigheter som skapar rasismen i vårt land, inte befolkningen. Vår regering böjer sig för muslimerna som koloniserar hela Västeuropa, "