torsdag 24 juli 2008

Omstridd flyktinglag antagen i Italien

Den italienska senaten godkände under onsdagen lagar som innebär att icke-italienska brottslingar kunna straffas med högre straff än italienska. Illegal invandring blir ett straff som kan leda till fängelse, med strafftider på upp till fyra år.

Det ska också bli lättare att utvisa oönskade invandrare från Italien, och myndigheterna kan konfiskera fastigheter som hyrts ut till illegala hyresgäster.

Landets vänsteropposition, katolska grupper och människorättsorganisationer har i häftiga ordalag kritiserat lagarna, som de anser bryter mot principen att alla ska vara lika inför lagen

Internationella organisationer hänvisar till Genèvekonventionen som garanterar alla människors rätt att söka asyl utan att riskera fängelse.

Källa: SR

Niobarnsfamilj ställs på gatan

Snyfthistoria från sydsvenskan

Familjen har tidigare blivit erbjuden en möblerad sexrumslägenhet i Arlöv av socialförvaltningen. Men den har de tackat nej till eftersom hyran är på 14 500 kronor. Föräldrarnas inkomst med barnbidrag och föräldrapenning är sammanlagt 19 000 kronor i månaden.
– Hur ska vi kunna överleva med en så dyr hyra, frågar sig mamman Zahra Taher.

Föräldrarna är misstänksamma mot att få hjälp av socialtjänsten. Även om de skulle få hjälp till en del av hyran så tror de att de skulle få svårt att klara sig ändå efter dagisavgifter och elräkningar.
– De kanske betalar en del av hyran för en månad eller två, men vad händer sen, och vad gör vi då när vi inte har råd att bo kvar, säger Ali Kinan.

Vet de inte att man som arbetslös och uppbär socialbidrag även får hjälp med elräkning och barnomsorgsavgift, det verkar vara en hel del som inte stämmer i denna historien.
Mitt tips till familjen är att ta ett återvändarbidrag på 50 000 och flytta från sverige som inte lyckats erbjuda dem en stor billig en bostad.

Läs mer: Sydsvenskan

Bodde i samma trapphus som sina två offer

GÖTEBORG. Polisen behövde inte gå så långt för att gripa de misstänkta rånarna. De bodde i samma trappuppgång som de rånade. Den kvinnliga rånaren är syster till en ökänd gangsterledare i Göteborg.

Läs mer: GT

Världen är bra liten ibland