fredag 16 maj 2008

Norge - De flesta människor är inblandade i människosmugglingMinister Bjarne Haakon Hanssen om kampen mot asylströmmen. Det väntas 10 500 asylsökande till Norge i år - en kraftig ökning från förra året. Enligt ministern för arbetsmarknadsfrågor och social integration Bjarne Haakon Hanssen är majoriteten av dessa inblandade i människosmuggling.

-- Det rör sig om betalda och organiserade resor, av välinformerade människors initiativ, säger Hanssen. Han menar vissa människosmugglarna nu uppfattar att Norge har fått en mer liberal asylpolitik - efter att Sverige har varit stramat åt mycket i sina metoder - och därför styr de sina kunder mer till Kanada än i Sverige. Men många av dem som kommer haringet egentligt behov av skydd, enligt ministern.

Läs mer: dagbladet.no
Mer om invadringen i norge:

Strøm av asylsøkere til Norge


"Välkommen till klubben Norge *S*
10,500 väntas komma till ert vackra land, men det är en flugskit jämfört med vad Sverige tar in. Vi tar emot nästan 100 000 per år. och endast 5-7 % har flyktingskäl. Men ni har vaknat och insett att man inte kan ta emot hela världens flyktingströmmar, något liknande kommer aldrig att inträffa i Stasi-staten Sverige som idag fungerar som en Global socialbyrå."