måndag 17 mars 2008

Svenska islamiska skolor välkomnar mer granskning

Kommunala skolor har mycket att lära av de islamiska fri­skolorna och borde granskas lika hårt som dem. Det menar Mahmoud Ibrahim på Sveriges islamiska skolor apropå folkpartiets förslag om hårdare friskolekontroller.
- Våra skolor fungerar väldigt bra. Resultaten visar att eleverna är nöjdare och har bättre betyg. Man borde kolla mer på de kommunala skolorna istället, säger han. Hårdare kontroller gynnar både barnen och skolorna, menar Mahmoud Ibrahim på Sveriges islamiska skolor (SIS).

Läs mer: www.dagen.se

Bloggen muslimska friskolan instämmer inte, med all rätt.

Danmark - Han pekas ut som muslimhatareEgyptisk tidning hävdar att danske vänsterledaren Villy Søvndals angrepp på extremister var riktat mot alla muslimer
Villy Søvndals uttalande om att islamistiska extremister kan "dra åt helvete" anses ha bidragit till att Socialistisk folkeparti nu är större än socialdemokraterna. Men i Egypten är han inte populär. Tidningen Al-Gomhuria hävdar på sin förstasida att Søvndals markering riktades till alla muslimer.

Al-Gomhuria slår upp "nyheten" stort på sin förstasida, rapporterar danska UD, som följer allt som egyptiska medier skriver om Danmark. Extremister och antisemiter- Alla som vet vad jag har sagt är klara över att jag enbart har uttalat mig om Hizbut-Tahrir, säger Søvn-dal till Jyllands-Posten.

Läs mer: www.dagen.se