tisdag 7 april 2009

SR:s Kaliber fortsätter tramsa i radio

Från bloggen rebell saxar jag in följande:

Nu har det andra av tre program i radioprogrammet Kalibers serie om Sverigedemokraterna sänts, och detta var om möjligt ännu mer andefattigt än det första. Nu siktar man in sig på att det vid tillfällen lyssnats på s.k. "vit makt"-musik!

Med "vit makt"-musik avses musik, främst av rock-karaktär, där texterna har inslag av nationalism (det är fult att älska Sverige!) eller nationalistromantik. Ett exempel är just den låten som Kalibers låtsas-Sherlock Holmare lyckats beslå några Sverigedemokrater med att lyssna till. Man pekar bl a ut SDU:s ordförande Erik Almquist för att högt ha sjungit med i gruppen Fyrdungs låt "Folkligt Uppror". Men usch så hemskt, här måste vi genast återge den låtens text så ni alla får se hur fruktansvärt "rasistisk" den är.

Läs resten av artikeln hos Rebell

Bra reportage om Somalier hos Fria nyheter

Fria Nyheters skribent Nord skrev en bloggpost om att Migrationsverket efter en utredningsresa till Somalia meddelade att “utrymmet för att ge asylsökande somalier uppehållstillstånd ökar“ därför tänkte undertecknad informera Fria Nyheters läsare om hur framtiden ser ut för somalierna på arbetsmarknaden.

Det finns en utredning/rapport med namnet “Somalier på arbetsmarknaden – i Sverige och andra länder” och den är sammanställd av Henrik Emilsson inför ett seminarium som alliansens företrädare i arbetsmarknadsutskottets höll den 31 januari 2008 om “Somalier och egenföretagande”

Läs mer: Fria nyheter


FN rådet - Religionskritik skall betraktas som ett brott

Men Sverige säger nej till ett förbud mot religionskritik

Det är fullständigt oacceptabelt att straffbelägga religionskritik. Det är Sveriges position inför den FN-konferens som hålls i Genève senare i april. Helena Benauoda, ordförande i Sveriges muslimska råd, håller med.

FN:s råd för mänskliga rättigheter anser att religionskritik ska betraktas som ett brott. En resolution har nu antagits som ska skydda islam och muslimska minoriteter från "intolerans och diskriminering".

-Det känns konstigt att FN går längre än Koranen. Enligt den får man kritisera religion och ifrågasätta Guds existens, säger Helena Benauoda, ordförande i Sveriges muslimska råd.


Läs mer: Dagen

Meros camping stänger


Husvagnarna är bortforslade och grävskoporna väntar på att få riva resten av Meros camping. Återstår gör misären, en handfull missbrukare och 15 romer.

Skylten "Tillträde förbjudet" berättar att campingen numera ägs av Göteborgs stad och att obehöriga ska hålla sig borta. Området förefaller öde. Ödelagt. Överallt skräp, rivningsvirke. Total oreda, som om människorna släppt vad de hade i händerna och gått upp i rök. Efter en kvalificerad röjarskiva. Yrvakne Costel Pruteanu är 21 år fyllda. Berättar att fem romska familjerna bor kvar på campingen, ett stenkast från Askimsbadet och omgivna av villaområden där välbeställda svenska familjer bor i snickarglädje.

Hos familjen Pruteanu är det bara sorg.
- Socialjouren säger att det enda de kan erbjuda är en biljett till Rumänien. Men jag vill inte till Rumänien. Ska jag sova på gatan gör jag det heller här än där, säger Costel Pruteanu.

På dörren till familjens stuga har fastighetskontoret fäst ett anslag med text på svenska och rumänska.
Elen kopplas ifrån tisdag 7 april, står det. Och utan el, inget vatten. - Eftersom det inte är frost vågar vi stänga av elen, säger Martha Sandoval, enhetschef på fastighetskontoret.

Läs mer:
GP