tisdag 7 april 2009

Meros camping stänger


Husvagnarna är bortforslade och grävskoporna väntar på att få riva resten av Meros camping. Återstår gör misären, en handfull missbrukare och 15 romer.

Skylten "Tillträde förbjudet" berättar att campingen numera ägs av Göteborgs stad och att obehöriga ska hålla sig borta. Området förefaller öde. Ödelagt. Överallt skräp, rivningsvirke. Total oreda, som om människorna släppt vad de hade i händerna och gått upp i rök. Efter en kvalificerad röjarskiva. Yrvakne Costel Pruteanu är 21 år fyllda. Berättar att fem romska familjerna bor kvar på campingen, ett stenkast från Askimsbadet och omgivna av villaområden där välbeställda svenska familjer bor i snickarglädje.

Hos familjen Pruteanu är det bara sorg.
- Socialjouren säger att det enda de kan erbjuda är en biljett till Rumänien. Men jag vill inte till Rumänien. Ska jag sova på gatan gör jag det heller här än där, säger Costel Pruteanu.

På dörren till familjens stuga har fastighetskontoret fäst ett anslag med text på svenska och rumänska.
Elen kopplas ifrån tisdag 7 april, står det. Och utan el, inget vatten. - Eftersom det inte är frost vågar vi stänga av elen, säger Martha Sandoval, enhetschef på fastighetskontoret.

Läs mer:
GP

Inga kommentarer: