tisdag 7 oktober 2008

Islamic law soon adopted in many European countries

SD sveriges fjärde största parti enligt ny undersökning

En delad fjärde plats tillsammans med centern.
Grattis till Sverigedemokraterna

Moderaternas stöd i väljaropinionen har ökat med 4,3 procentenheter till 28,4 procent, enligt Demoskop.
Ökningen för m har skett på bekostnad av folkpartiet som rasar från 8,1 till 4,9 procent i väljarbarometern som publiceras i Expressen. Siffrorna för de olika partierna med förändringar inom parentes: m 28,4 (+4,3) mp 4,8 (-0,8) fp 4,9 (-3,2) s 44,9 (-0,7) kd 3,2 (+-0) v 4,3 (-1,9) c 4,5 (+-0) övr 0,5 (-0,1) sd 4,5 (+2,4)

Källa SVT/TEXT

Oslo- Var femte kvinna känner sig otrygg

Hver femte kvinne er redd for å bevege seg i Oslo på kveldstid. - Det er helt uakseptabelt, men jeg forstår at folk er redde, sier Kristin Rønnestad (21), som nesten ble drept av en raner i Oslo sentrum.

Når høstmørket senker seg over Oslo, velger mange å holde seg innendørs. Kun halvparten av Oslos kvinner føler at det er trygt å ferdes i Oslo om kvelden. Det viser en fersk meningsmåling Respons har utført for Aften. Mens syv prosent av menn føler utrygghet i Oslo på kveldstid, svarer mer enn hver femte kvinne at de føler forskjellig grad av utrygghet.

Kristin Rønnestad ble utsatt for det alle frykter, men som få heldigvis opplever. For snart to år siden ble hun brutalt overfalt av en voldelig raner. I dag har hun bearbeidet opplevelsen og redselen. Hun mener selv hun hadde uflaks og var et tilfeldig offer, men at det er dumdristig å ikke være forsiktig.


Läs mer: Aftenposten

Man sköts till döds i Malmö i natt

MALMÖ. En 26-årig man mördades i natt på öppen gata i Slottsstaden i Malmö.
Mannen sköts med flera skott av en okänd gärningsman som sedan försvann från platsen.
- Vi ser inget samband med det pågående gängkriget, säger Lars Karsten, vakthavande polisbefäl i Skåne.

Läs mer: KVP


Och SVD

Hur många skott som avlossats och vilket slags vapen som använts är okänt.

Flera vittnen förhördes under natten samtidigt som polisen finkammade området vid Östra Kristinelundsvägen där händelsen inträffade.

Lars Karsten berättar att det har skett flera skottlossningar i Malmö i år. Det har oftast varit fråga om uppgörelser mellan kriminella.

- Men vi sätter inte nattens händelse i samband med tidigare skottlossningar och vi vet inte vad som kan ligga bakom, understryker Lars Karsten.