måndag 30 juni 2008

Misslyckade integrationen på Sarkozys EU-agenda

EU-ropa har misslyckats med att integrera sina invandrare! Det fastslog Frankrikes invandrarminister nyligen på uppdrag av president Nicolas Sarkozy.

”Sarko” tänker ta itu med invandrarfrågan på allvar när han den 1 juli tillträder som EU:s ordförande. För många invandrare kom alldeles för snabbt, menar fransmännen som anser att nya och stramare regler behövs.

EU har redan beslutat att det är lagligt att hålla illegala invandrare i interneringsläger upp till 18 månader i väntan på deportation.

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har för sin del föreslagit att illegala invandrare bör åtalas enligt strafflagen – ett förslag som dock kanske mest kom till för att fjäska för Berlusconis allierade i det invandringsfientliga partiet Liga Nord (det parti som spräckte hans förra regering).

Läs mer: världenidag

Kritik mot sharialagar tystas ned i FN-råd

Återigen har yttrandefriheten inskränkts i rådet för mänskliga rättigheter
FN:s råd för mänskliga rättigheter är åter ifrågasatt.

Delegater från Egypten och Pakistan hindrade i förra veckan enskilda organisationer från att ens diskutera sharialagar i samband med frågor om hedersmord och kvinnlig omskärelse. - Islam ska inte korsfästas i det här rådet, sa Egyptens delegat.


Läs mer: Dagen

Många stora “svenska” företag ägs av saudiern Mohammed Al-Amoudi

Saudiern Mohammed Al-Amoudi välkomnar idag, i en fyrsidig bilaga i Dagens Nyheter tydligt märkt “annons” på alla fyra sidorna, prins Salman från Saudiarabien som i dagarna besöker Sverige. Annonsbilagan är utformad och betald av Al-Amoudis bolag i Sverige: ABV Rock Group och preem.
Dessa bolag ägs alltså av Mohammed Al-Amoudi, som även äger (eller har ägt?) byggföretaget Midroc samt en mängd fastigheter i Sverige. Han är dessutom den enskilt störste ägaren av byggföretaget PEAB.

Läs mer: meritwager

Protestera mot FRA-lagen

Här kan du enkelt framföra din protest mot FRA-lagen till alla de riksdagsledamöter som röstade ja eller la ner sin röst. Om du fyller i detta formulär och klickar på "skicka" så kommer samtliga dessa riksdagsledamöter att få ett mejl med just din protest.
Om mejlet hade skickats via en server i utlandet hade FRA, Försvarets radioanstalt, när lagen trätt i kraft, haft rätt att avlyssna protesten - en protest riktad mot just dem som röstat för den nya lagen.

Länk till formuläret; expressen