fredag 2 oktober 2009

Premier kan höjas efter bilbränder

De senaste månadernas händelser har fått försäkringsbolagens branschorganisation Larmtjänst att reagera. Senast på torsdagen skadades 200 bilar efter en omfattande garagebrand i Bergsjön.
– Oron handlar mer om fenomenet i sig än om ekonomin. Vi har tidigare varit förskonade men nu verkar den allmänna förstörelselustan ha tilltagit, säger Leif Björklund, vd på Larmtjänst AB.


Läs mer: GP

I dag röstar Irland om EU:s framtidKampanjandet är slut och snart kan de miljontals affischer som satts upp av ja- och nejsidan plockas ner. Nu är det upp till det irländska folket att ta ställning till det fördrag som påverkar de 500 miljoner invånarna i EU. Från klockan sju på morgonen idag fram tills klockan tio på kvällen avgör den drygt tre miljoner starka valmanskåren om förslaget till en ny regelbok för EU, Lissabonfördraget, ska fortsätta att leva.


Läs mer: DN


Låt oss hoppas att irländarna röstar NEJ återigen.

Socialdemokrat dömd för våldtäkt mot barn

En kyrkopolitiker i Stockholmstrakten har dömts till fyra års fängelse för våldtäkt på sina barnbarn. Domen från Nacka tingsrätt visar att politikern har begått övergreppen under flera år medan han suttit barnvakt. Tidningen Metro skriver att mannen har kvar sina uppdrag i församlingen.

Läs mer: Fria nyheter

Göteborg - Laserattacker mot plan

Passagerarplanen från City Airline bestrålades med grön laser den 16 september. Det betraktas som ett allvarligt tillbud enligt arbetsmijöförordningen. Polisen och flygplatsens ansvariga är informerade. En anmälan har även lämnats till Arbetsmiljöverket, som begärt en utförlig rapport av flygbolaget senast den 12 oktober.

Läs mer: GP