torsdag 19 mars 2009

JO synar Rosengårdsrapport

Efter två anmälningar synar justitieombudsmannen (JO) Försvarshögskolans arbete med rapporten till regeringen om muslimsk extremism i Rosengård i Malmö.

JO:s granskning görs med anledning av Försvarshögskolans besked om att källmaterialet till utredningen har förstörts. JO uppmanar skolans rektor att kommentera hur det förfarandet stämmer med reglerna om gallring av allmänna handlingar.

Läs mer: Sydsvenskan

Oroligheterna i Rosengård kan trappas upp

Polisen befarar att oroligheterna på Rosengård ska trappas upp. Senaste dagarna har kantats av stenkastning och anlagda bränder.… – Vi har ingen förklaring eller aning om varför det blev så här, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen.

Oroligheterna som pågått sedan i söndags eskalerades i tisdags. Ett gäng unga män bröt sig in i fastighetsförvaltaren Newsecs områdeskontor på Ramels väg på Herrgården vid 19.30-tiden och stal saker, eventuellt datorskärmar.

– Det var flera män i mörka kläder enligt vittnen, säger Lars-Håkan Lindholm.Läs mer: sydsvenskan

Överåklagaren: 8-åringarna ska brottsutredas

Överåklagare Peter Hertting står fast vid sitt beslut att inleda en brottsutredning mot de två åttaåringarna i Skåne.
- Jag förstår att det är kontroversiellt, säger han.

Pojkarna är misstänkta för att ha förgripit sig sexuellt på en klasskamrat i augusti förra året. Vice chefsåklagare Mats Svensson valde att inte inleda en polisiär utredning gentemot de två pojkarna.

Läs mer: KVP