onsdag 17 september 2008

Rekord i svensk dumhet

Se filmenFrån den utmärkta bloggen varjager hittade jag detta inlägg:

Det är osannolika bilder, men dessvärre sanna. Svensk polis lär slöjklädda muslimska kvinnor att cykla, och springer efter dem som en förälder springer efter sitt barn som stöd då den lille lär sig cykla! Det är en tydlig bild av hur man daltar med dessa människor, svensk dumhet har inga gränser!

Från Helsingborgs Dagblad. HD.se Webbtv

"Men herregud, finns det inget mer nyttigt för polisen att göra än att
leka förälder till en slöjbeklädd kvinna?
Det hade varit billigare att köpa in trehjulingar till dem.
Vart tar våra skattepenger vägen egentligen?"

Södertälje - Skotten vid spelpalatset


De leder Södertäljes kriminellas gäng.De styr med pengar, hot och våld – ett 30-tal grovt kriminella i Södertälje lever på brott. LT har med hjälp av flera källor listat ledarfigur­erna i Södertäljes undre värld.

Det rör sig om ett 30-tal män i åldern 23 till 50 år, många från socialt utsatta stads­delar, men även från rika familjer som äger krogar och frisör­salonger i och utanför Södertälje. Under dem finns över 100 unga män, varav många tonåringar, som villigt springer deras ärenden.

Det framkom i polisens stora karläggning för ett par år sen och den ­bilden består än i dag. Födkroken är brott – illegalt spel, skuldindrivning, utpressning, försäljning av droger och sprit och utlåning till ockerräntor.

Det nya inslaget i Södertäljes kriminella värld är att Bandidos supporterklubb X-team försökt eta­blera sig sedan nio månader tillbaka. Det har Bandidos gjort ­genom att välja ut ett antal lokala kriminella som bildat en undergrupp – X-team. Under månaderna som gått har friktionen mellan X-team och ”Södertäljenätverket” – det sedan tidigare etablerade lokala gänget – ökat.

I maj knivhögg en av X-teams frontfigurer en anan kriminell på Rådhustorget. I lördags kväll eskalerade konflikten när ­X-teams 29-årige ledare sköt med ­pistol mot Södertäljenät­verkets samlingslokal Spelpalatset i Geneta.
29-åringen som sköt är enligt polisen kopplad till en spellokal i Ronna centrum.

Läs mer LT

Rektor hotades - får väktarskydd

Studenten blev våldsam och stängdes av.
Efter det uppträdde han hotfullt mot personalen och fick föras bort av polis.
Nu fruktar rektorsämbetet något värre - och sätter in väktarskydd.

Det är tidningen Lundagård som berättar om studenten på Lunds universitet som ska ha uppträtt våldsamt mot en annan student.
Straffet blev en månads avstängning av disciplinnämnden något som studenten tog hårt.
Studenten vägrade lämna juridiska enheten, blev våldsam och fick föras bort av polis.

Fruktar något värre

Trots avstängningen dök studenten upp på universitetet igen och gick in på rektorns kontor. Han ska där ha varit hotfull och uttryckt sig på ett otrevligt sätt, skriver Lundagård på sin hemsida.
Han ska även ha krävt rektorns omedelbara avgång.
Universitetet ser mycket allvarligt på situationen och har därför satt in väktarskydd från Securitas för rektorn och personal kring honom.
Enligt tidningen har en person ur rektorns personal uttryckt att hon känt sig hotad och har även uttryckt sin fruktan att studenten ska göra något värre.

Källa KVP
Man höggs i huvudet vid gatukök i Malmö

En berusad 26-årig man höggs i huvudet med ett vasst föremål av två män utanför ett gatukök på Lindängen i Malmö i går kväll.
- Det kunde ha slutat illa. Hugget tog uppe på bakhuvudet och hade gått ända ner till skallbenet, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen.

Såret blev djupt men skadorna blev inte livshotande när 26-åringen skars med ett vasst föremål utanför gatuköket på tisdagskvällen. Men han behövde sys och fördes till sjukhus där polisen kunde tala med honom.
Motivet till attacken verkar ha varit ett bråk utanför gatuköket. Det var när 26-åringen var på väg ifrån platsen som de två männen sprang ikapp, misshandlade och skar honom. Mannen säger själv att han inte känner de båda angriparna.

Läs mer KVP

Kyrkan ber - för våltäktsmannen

Offren mobbas ut.

Paret våldtog och ofredade sina barnvakter i sommarstugan.

Nu fryser Missionskyrkan ut flickorna – och ber för den dömde våldtäktsmannen.

– De har tänt ljus för honom, säger hans pappa.

När de båda 26-åringarna kom hem efter festen började barnvakternas mardröm.

Samboparet tvingade flickorna, 14 och 15 år, att ställa upp på avancerade sexlekar, enligt tingsrättsdomen.Samtidigt låg parets två små barn och sov i den hyrda sommarstugan.

Morgonen efter kom polisen. Och

i måndags dömdes mannen, som hade samlag med bägge flickorna, till tre års fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Kvinnan fick sex månaders fängelse för sexuellt ofredande.

Läs mer: Aftonbladet


"Detta beteendet är vanligt inom islam, att man skyddar och hyllar gärningsmännen.

Ett våldtäktsoffer i muslimska länder ges alltid skulden för det inträffade, de blir i bästa fall utfrysta, i värsta fall dödade.

Att detta uråldriga tankesättet finns inom Missionskyrkan är mycket allvarligt."Bråk om mobil ledde till mord

19-åringen åtalas för det blodiga mordet, hans pappa och lillebror för medhjälp.
Upprinnelsen till händelsen är några unga tjejers bråk om ett par mobiltelefoner.


Sommarens drama i Högsbo blev mycket uppmärksammat. Inför en större grupp åskådare förblödde offret snabbt, efter tre djupa knivhugg. Det fatala träffade bakom örat och skar av ena halspulsådern.
Anledningen till att den nu döde 21-åringen och den misstänktes familj träffades var en ouppklarad dispyt. 19-åringens yngre syster hade upplevt sig hotad och ville ha tillbaka sin mobil. Den avlidne mannen företrädde på något vis motståndarsidan.
Grupperna sammanträffade på en parkeringsplats på på Marklandsgatan.
21-åringen hade pistol och var iklädd skyddsväst. 19-åringen bar, enligt åklagarsidan, ett stickvapen - som dock inte påträffats. Den 45-årige fadern var beväpnad med en krycka och hans 16-årige son slog med en så kallad glashammare.
I förundersökningen lämnas en mängd uppgifter som kan anses vara mer eller mindre trovärdiga. De tre häktade männen skyller ömsom på varandra, ömsom tar var och en av bröderna på sig ansvaret, ömsom vet ingen av dem i stort sett någonting.
Kammaråklagare James von Reis bifogar tre DVD-filmer från rekonstruktionerna, som bevis på "ingen av de tilltalade lämnat genomgående tillförlitliga uppgifter".

Källa: GP

Misstänkta skottlossningar i Göteborg

Ett flertal skott misstänks ha avlossats i Tynnered vid två olika tillfällen sent på tisdagskvällen. Även från Sjumilaskolan på Hisingen kom det rapporter om skottlossning.


Det första larmet kom till polisen kvart i tio från väktare som befann sig vid Tynneredsskolan, dit han åkt på ett inbrottslarm. 6-7 skott ska enligt uppgift ha avlossats i närheten av Ängåsskolan, som ligger helt nära.Ytterligare ett vittne, en privatperson, ska ha hört då skotten avlossades.

Nio polispatruller med hundar åkte till platsen för att undersöka händelsen. Vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen meddelar vid elvatiden att man hittills inte hittat något som kan sättas i samband med skotten. Inga skador på personer eller byggnader. Några tomhylsor har inte heller påträffats.

Nästa skottlossning rapporterades 01.41 då en person ringer in till polisen och berättar att det hörts skottlossning i området kring Sjumliaskolan. Även här sökte polisen i området utan att hitta några spår efter skottlossning.


Källa: GP