onsdag 17 september 2008

Södertälje - Skotten vid spelpalatset


De leder Södertäljes kriminellas gäng.De styr med pengar, hot och våld – ett 30-tal grovt kriminella i Södertälje lever på brott. LT har med hjälp av flera källor listat ledarfigur­erna i Södertäljes undre värld.

Det rör sig om ett 30-tal män i åldern 23 till 50 år, många från socialt utsatta stads­delar, men även från rika familjer som äger krogar och frisör­salonger i och utanför Södertälje. Under dem finns över 100 unga män, varav många tonåringar, som villigt springer deras ärenden.

Det framkom i polisens stora karläggning för ett par år sen och den ­bilden består än i dag. Födkroken är brott – illegalt spel, skuldindrivning, utpressning, försäljning av droger och sprit och utlåning till ockerräntor.

Det nya inslaget i Södertäljes kriminella värld är att Bandidos supporterklubb X-team försökt eta­blera sig sedan nio månader tillbaka. Det har Bandidos gjort ­genom att välja ut ett antal lokala kriminella som bildat en undergrupp – X-team. Under månaderna som gått har friktionen mellan X-team och ”Södertäljenätverket” – det sedan tidigare etablerade lokala gänget – ökat.

I maj knivhögg en av X-teams frontfigurer en anan kriminell på Rådhustorget. I lördags kväll eskalerade konflikten när ­X-teams 29-årige ledare sköt med ­pistol mot Södertäljenät­verkets samlingslokal Spelpalatset i Geneta.
29-åringen som sköt är enligt polisen kopplad till en spellokal i Ronna centrum.

Läs mer LT

Inga kommentarer: