onsdag 17 september 2008

Bråk om mobil ledde till mord

19-åringen åtalas för det blodiga mordet, hans pappa och lillebror för medhjälp.
Upprinnelsen till händelsen är några unga tjejers bråk om ett par mobiltelefoner.


Sommarens drama i Högsbo blev mycket uppmärksammat. Inför en större grupp åskådare förblödde offret snabbt, efter tre djupa knivhugg. Det fatala träffade bakom örat och skar av ena halspulsådern.
Anledningen till att den nu döde 21-åringen och den misstänktes familj träffades var en ouppklarad dispyt. 19-åringens yngre syster hade upplevt sig hotad och ville ha tillbaka sin mobil. Den avlidne mannen företrädde på något vis motståndarsidan.
Grupperna sammanträffade på en parkeringsplats på på Marklandsgatan.
21-åringen hade pistol och var iklädd skyddsväst. 19-åringen bar, enligt åklagarsidan, ett stickvapen - som dock inte påträffats. Den 45-årige fadern var beväpnad med en krycka och hans 16-årige son slog med en så kallad glashammare.
I förundersökningen lämnas en mängd uppgifter som kan anses vara mer eller mindre trovärdiga. De tre häktade männen skyller ömsom på varandra, ömsom tar var och en av bröderna på sig ansvaret, ömsom vet ingen av dem i stort sett någonting.
Kammaråklagare James von Reis bifogar tre DVD-filmer från rekonstruktionerna, som bevis på "ingen av de tilltalade lämnat genomgående tillförlitliga uppgifter".

Källa: GP

Inga kommentarer: