måndag 27 oktober 2008

Rami blev "Gustav" i Metron

Tidningen Metro har uppenbarligen drabbats av datorfel under natten. Felet innebär att felaktig information gått ut till läsarna.

Den uppmärksamme Metro-läsaren hittar en rubrik som säger Gustav är 15 år - och bankrånare“.

Vi får av Metro veta om Gustav att:

I maj 2008 rånade 15-åringen SEB i Kristianstad och Malmö. Anställda har vittnat om hur han riktat en pistol mot deras huvuden och hotat att döda dem. I slutet av juli dömdes han till åtta månaders sluten ungdomsvård. Efter att domen föll häktades han, misstänkt för inblandning i två nya bankrån i Skurup.

Läs mer på den eminenta bloggen FRIA NYHETER 1:a på bloggtoppen/politik, "bloggen för er som vill veta sanningen"

"Jo då , mycket riktigt så stämde mina misstankar om "Gustav" när jag läste metron idag."


”Jag hatar poliserna”

De är pojkarna som hatar.

I gängkrigens Göteborg växer nu nästa generation av grova brottslingar upp.

Aftonbladet har följt barnen som står utanför samhället, barnen som handlar med knark och är beredda att skjuta poliser.

Det här är berättelsen som politikerna borde läsa – och ställa sig frågan:

Har vi redan gett upp hoppet om de här barnen?

GÖTEBORG. Tre ord.

Pojken, han är 13 år, ristar in dem på ett papper framför sig. Vi är på fritidsgården Kultan i Göteborg. Fredag kväll. Tonåringar, mest pojkar, strömmar in. En av dem syns mer än andra, uppmärksammas mer av de andra. Han är son till en av de kriminella mc-gängens högsta ledare.

13-åringen ristar in den sista bokstaven, streck för streck, flera linjer för varje bokstav. Alla ska se vad som står. Pappret han klottrar på är ett närvaroformulär från stadsdelsförvaltningen. Han visar oss bokstäverna på pappret och ler.

Det står F.T.P.

Fuck The Police.

Läs mer: Aftonbladet

Nästan lika stor arbetslöshet bland romer som somalier

Varannan rom i Malmö går inte i skolan och 90% saknar förvärvsarbete


Upp mot hälften av de romska barnen i Malmö går sällan eller aldrig i skolan.
Det visar en rapport som Malmö stad gjort.

Malmö kommun fick tidigare i år ett antal frågor om romernas situation från regeringens delegation för romska frågor. Efter att ha träffat företrädare för ett antal romska grupper släpper Malmö stads integrations- och arbetslivsenhet en rapport där en krass verklighet målas upp, som SVT:s ”Agenda” rapporterade om i går.
– Det finns ungefär 1 000 romska barn i Malmö och av dem går 300 till 500 sällan eller aldrig i skolan, säger Britta Ström, integrationssamordnare i Malmö stad, till Metro.


Läs mer: Metro

"Att bo i ett samhälle och att välja att inte integreras, att välja bort sina barns skolgång är inte vara särskilt smart. Samtidigt så har dessa folkgrupper en slags offermentalitet, ett exempel är romerna i Vojakkala som tycker att de blir slagpåsar för rasism för att de är just romer.
Hur fan ska man komma in i ett samhälle när man väljer att stå utanför?"