tisdag 13 januari 2009

Åklagare Barbro Jönsson - "Sverige riskerar bli som Savianos Italien"I fredags hade den omtalade italienska filmen Gomorra premiär i Sverige. Den är nästan lika uppmärksammad som sin förlaga, boken med samma namn. Som i sin tur står i skuggan av sin författare Roberto Savianos ryktbarhet. Denne unge italienare blev ju dödsmärkt av maffian, i Italien kallad Camorran, när hans bok om Neapels ligor gavs ut i Italien och han har sedan dess tvingats leva ett liv under livvaktsbeskydd.

Sådant som bara händer i Italien, eller de där andra konstiga delarna av världen, tänker antagligen en och annan svensk. Men frågan är hur länge det kan hållas för sanning.

Läs Mer: Kuriren

Landskrona - 10-åring försökte råna Doris kiosk

Rånarna hade kniv och var tio år gamla. Men modet svek när butiksägaren Doris Carlberg drämde ett basebollträ i disken. - Så här små killar ska vara i skolan på dagarna, säger hon.

Rånvågen sveper över Landskrona och gärningsmännen blir bara yngre och yngre.
I går slogs något av rekord när det var Doris Carlbergs tur att drabbas.
- Det var fyra stycken, två av dem i tioårs åldern, de andra två i 15-års åldern.

Läs mer: KVP

Mera hot mot judar

Brandattentat mot gamla judiska begravningsplatsen

MALMÖ. Flaskor med brännbar vätska och papper kastades i och utanför i kapellet i korsningen Föreningsgatan/Industrigatan i Malmö klockan 05.24. Kapellet ska enligt de första uppgifterna inte ha fått några större skador.

Läs mer: Sydsvenskan

Enligt dagens pappersupplaga av
GP
så har antalet hot per brev ökat mot den judiska församligen i Gbg