tisdag 27 oktober 2009

Unga pojkar åtalas för skolbrott

Två unga pojkar i Torslanda och en i Tynnered åtalas för olika typer av brottslighet inom skolans väggar. Dels rör det sig om brutal mobbing av en annan elev, dels om mordhot mot en rektor.
De två 16-åringarna, som fram till i somras gick på Nordlyckeskolan, skall under ett par månader ha förföljt, trakasserat och även misshandlat en ett år yngre kamrat.


Läs mer: GP

Storbråk i Hjällbo

30-talet personer bråkade i Hjällbo
Ett större bråk utbröt i Hjällbo strax före klockan 21 på tisdagskvällen. Fyra personer fördes till sjukhus.
Ett 30-tal personer skall ha deltagit i slagsmålet som skedde på en parkeringsplats bakom ICA i Hjällbo Centrum. Väktare som var på plats försökte sära på dem slogs.


Läs mer: GP

Misstänkta bilbrännare fast

Polisen genomförde i morse en större insats i Biskopsgården. Razzian riktade sig mot personer som kan ligga bakom höstens oroligheter, med upplopp och bilbränder, på Hisingen.
Sju personer, i åldrarna 15-19 år, har frihetsberövats i samband med polisens besök i Biskopsgården. Samtliga är hemmahörande i området.

Läs mer: GP

Muslimer planerar demonstration för sharia

Nu kräver muslimer: Ge oss fullständig sharialag
En radikal muslimsk grupp väckte igår kväll ilska när den inledde en massiv kampanj för att införa sharialagar i Storbritannien.Den fanatiska gruppen Islam4UK har redogjort för planer på att hålla en potentiellt uppviglande demonstration i London senare denna månad.Och de kräver en fullständig avskaffande av det brittiska rättssystemet, dess tjänstemän och lagstiftning.

Medlemmar har uppmanat muslimer över hela Storbritannien att sammanstråla i huvudstaden den 31 oktober för en procession krävande ett fullständigt genomförande av sharialagar.

Läs mer: Magnus Orerar och Daily Express