onsdag 21 maj 2008

Upprörda föräldrar när skolavslutning flyttas



Barn och föräldrar i Kristinelundsskolan i Östhammar upprörs över att skolans sommaravslutning inte hålls i kyrkan som traditionellt. I år har skolledningen beslutat att barnen ska sluta skolan på skolans område.

De engagerade föräldrarna tycker skolavslutning i den närliggande kyrkan är en fin tradition. Men de ansvariga för beslutet hämtar stöd ur Barn- och elevskyddslagen.

- Vi vill förebygga att elever känner sig kränkta eller diskriminerade. Det råder skolplikt och skolavslutningen ingår i undervisningen, vilket innebär att alla elever ska kunna vara med, säger Hans Oscarsson, skolområdeschef i Östhammar-Öregrund till Upsala nya tidning.

Läs mer: dagen.se

"Diskrimineringen mot Svenskarna fortsätter, vi får inte behålla våra traditioner. Det är muslimerna som orsakat detta och det värsta är att majoriteten accepterar det.

Det är den Svenskfientliga regeringen och våra myndigheter som skapar rasismen i vårt land, inte befolkningen. Vår regering böjer sig för muslimerna som koloniserar hela Västeuropa, "


2 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Ja, och humanisterna vill heller inte ha kyrkliga avslutningar, ingen religion alls egentligen.
Jag såg en häpnadsväckande debatt i tv, för kanske ett år eller mer sedan, där Krister Sturmark var debattledare, och han och andra humanister och muslimska kvinnor i slöjor och burka debatterade kristendomens inflytande i det svenska samhället. Overkligt!

modersvea sa...

Humanister och islamister har gaddat ihop sig.
Ponera att sverige varit fritt från muslimer, då hade aldrig den debatten förts för ingen hade brytt sig.
Vi svenskar har inte traditioner i överflöd och vi vill behålla de vi har. Snart är det väl rasistiskt att existera som etnisk svensk.
Och utrotade håller vi sakta men säker på att bli.