fredag 2 november 2007

Södertälje kan få skolakut

SÖDERTÄLJE Nu startar Södertälje en skolakut. Fem miljoner kronor avsätts i bud­geten för att elever som begår brott omgående ska kunna lyftas bort från sin vanliga skolmiljö.

Idén med att inrätta en ­skolakut är delvis hämtad från Skärholmen, där Södertäljes utbildningschef Annabella Kraft tidigare arbetade och där hon införde just en skolakut.

– Elever som begår allvarliga brott ska kunna plockas bort från sin skola redan samma dag och placeras i en skolakut medan en utredning pågår, förklarar Thomas ­Johansson (s), utbildningsnämndens ordförande.

Läs mer: www.lt.se

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Det var ett bra förslag, jag hoppas att det kan fungera. Det måste bli ett slut på detta. Jag bor själv inte i Södertälje, utan på annan ort i ett lugnt område. Mina barn tvingades dela skolgång med barn från ett problemområde och vi levde i en mardröm tills vi fick in barnen i en skola med enbart svenska barn. Sedan en privat skola. Det finns hur mycket som helst att berätta, men varför barnen ska betala priset för invandringen är mig en gåta!