måndag 19 januari 2009

Snyftartiklarna avlöser varandra i GP

Först var det romerna som figurerade i GP, och nu en afghansk familj.

Läs hela artikeln : De trängs på 20 kvm

Sabira Kahn kommer ursprungligen från Afghanistan och har bott i Sverige i 14 år. När hon först kom till Göteborg arbetade hon ett år på McDonalds och gick på undervisning i svenska. Maken och hon bodde i en lägenhet på Hisingen och under denna period födde hon de fem äldsta barnen.
Hennes problem började efter en tvåårig vistelse i Pakistan 2005-2007 där de träffade släktingar. Hennes man försvann under oklara omständigheter och hon vet fortfarande inte var han är. Hon trodde att det skulle vara bättre för barnen om de återvände till Sverige. För ett drygt år sedan kom de tillbaka till Göteborg och sedan dess har familjen alltså bott på sex olika ställen.

I tidningen GT står det som rubrik att de är Fångar på 20 kvm

"En tvåårig vistelse i afghanistan. Är man borta så länge så har man sagt upp sitt boende med innehåll innan man rest, vilket är totalt oansvarigt av de vuxna om man tänkt komma tillbaka till sverige. Väl tillbaka i landet så skall man tycka synd om dem.
"

1 kommentar:

Anonym sa...

Om en svensk reser utomlands och arbetar i två år förväntas man väl ordna sitt boeende innan man kommer tillbaka, men det verkar som om denna Sabrina har haft s.k. curlingföräldrar och inte behövt ta ansvar för sig själv någon gång utan låter andra göra det åt henne, t.ex. GP:s journalister