söndag 8 februari 2009

SD övervakas av Jan Guillou


Under den här veckan är Sverigedemokraterna ute på en Sverigeturné inför EU-parlamentsvalet 7:e juni i år. På torsdagen var de på Stortorget i Gävle dit många nyfikna åhörare hade sökt sig. En av dem var författaren och journalisten Jan Guillou som febrilt antecknade ner allt som Sverige demokraternas ledare Jimmie Åkesson skanderade.


- Deras agenda är att de ska minska invandringen och de förbinder en massa problem i Sverige med invandringen, säger Jan Guillou.

Han jobbar den här veckan som reporter åt Aftonbladet med uppgift att ta reda på vad det egentligen är som Sverigedemokraterna står för. Och hittills är Guillou bestört över vad han har sett hos och hört.

- De är inte vad de framställs som i medierna, de är mycket värre än så i den meningen är att de är ett hyggligt mittenparti med all gammal facism bortskalad. Deras väljare är hyggligt anständigt folk som tidigare röstade på socialdemokraterna, och det här är mycket allvarligare än vi tror, säger han.

Läs mer: SR

1 kommentar:

Peter B sa...

se där, en insikt från den gode Guillou... vanligt hyggligt folk minsan, och inga faschister.. och det är mycket allvarligare än han trott? Och vad 17 trodde han då? Han som är en del av PK-media? Borde inte Jan varit lite mer uppdaterad? Kanske till och med att han kommer att inse att det finns en och annan poäng i folks bekymmer vilka PK-iterna förtränger till absurdum.

// Peter B