fredag 27 juni 2008

EU vill registrera bloggare

Uppdaterad

Ingen registrering av bloggare

En rapport från kulturutskottet i EU- parlamentet har skapat ilska i bloggvärlden för att den påstås vilja avgiftsbelägga och registrera bloggare. Men just de förslagen röstade utskottet nej till.

I ett betänkande skrev den estniska s-parlamentarikern Marianne Mikkos att en frivillig klassificering av åsikter och intressen skulle gynna yttrandefriheten.

Det fanns också ett förslag om att ta ut en avgift baserat på bloggens kommersiella värde. Men redan den 2 juni röstade utskottet nej till förslagen.

Källa SVT

***


Ett lagförslag för att registrera och kontrollera bloggare har röstats igenom av Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning. Initiativtagaren Marianne Mikko menar att bloggare kan förorena cyberrymden.

Förslaget, som antogs av utskottet nyligen, är tänkt att klargöra bloggares legala ställning och värna om den mediala mångfalden. Media är viktigt för att skydda demokratin, och bloggar är ett betydelsefullt bidrag till mångfalden, konstaterar kulturutskottet. Men de tillägger att det finns ett behov av att kontrollera att inte felaktig information sprids.

"Bloggvärlden har än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem. De är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden." säger estländska ledamoten och initiativtagaren Marianne Mikko i ett uttalande.

Läs mer: DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du skrev detta inlägg. Hörde om detta bolsjevikförslag i går och tänkte givetvis lägga ut en blänkare i kväll, men nu hänvisar vi till dig i stället:-)))

Man kan ju undra om estländskan Marianne Mikko emanerar från landets tidigare kommunistparti??

Nu skall visserligen EU-parlamentet rösta om detta förslag senare i höst men med tanke på denna totalitära organisations tidigare bedrifter fruktar man de facto det värsta!

Detta DDR-förslag är ännu ett skäl till att rösta NATIONALISTISKT vid EU-valet 2009!

Kan bara rekommendera ALLA nationella bloggare att lägga över till "egen" server i ex USA samt lämna Blogger/Google till förmån för Wordpress!

Kampen den fortsätter--vi ger oss aldrig!

Anonym sa...

Hehehe. Vänta du bara! EU är och förblir ett bolsjevikprojekt med slutmål att utrota europas fria nationalstater. Man jobbar precis som muslimerna i Europa, ett steg frammåt och ett halvt steg tillbaka! Sista ordet är nog inte sagt i Socalisten Mikkos ärende, man bidar bara sin tid! Kan för övrigt rekommendera den förträffliga Henrik Alexanderssons (HAX)blogg i detta ämne, så Googla på!

modersvea sa...

Den var bra den bloggen, lägger ut den på länklistan. Tack

Anonym sa...

Jepp. Han är dock inte att klassa som "nationalist" men är nog en av dom absolut största frihetliga kämparna i Sverige. Stundtals mycket läsvärd!

Ha dé