torsdag 17 januari 2008

Malmö: Islamic Center kan anmälas för ekobrott


För tredje året i rad har Stiftelsen Islamic Center i Malmö lämnat in en starkt försenad och bristfällig årsredovisning till länsstyrelsen. Nu hotar länsstyrelsen att polisanmäla Islamic Center för bokföringsbrott.
Läs mer: www.sydsvenskan.se

Läs även:
Oklart vart tre miljoner i bidrag har tagit vägen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Islamic Center friat från misstankar om ekobrott. Malmöpolisen har lagt ner ärende 1200-K8233-08 som gäller bokföringsbrott och brott mot årsredovisningslagen. Anmälningen kom in 17/1 från en privatperson och lades ner direkt samma dag av polisens utredare. Orsak:
Det saknas underlag för att inleda förundersökning.
I anmälan fanns en hänvisning till artikeln där revisorn och länsstyrelsens acessor säger att det kan röra sig om brott. Polisens utredare säger nu att han inte läst artikeln. Därför visste han inte att det kan finnas anledning att förmoda brott. Vidare säger polisens utredare att Länsrätten har skyldighet att polisanmäla. Detta tillbakavisas av Länsstyrelsen, som säger att de inte har någon anmälningsskyldighet.
Länsstyrelsen säger nu att de ska diskutera om en polisanmälan ska göras och tar beslut om en vecka. Länsstyrelsen är förvånade över att polisutredaren bara la ner fallet direkt när privatpersonen anmälde.

modersvea sa...

skicka gärna en länk till nyheten

Mvh
modersvea

Anonym sa...

Det finns ingen nyhetslänk. Uppgifterna kommer direkt från den ansvarige polisutredaren och Länsstyrelsen. Med hjälp av anmälningsnumret går det att kontrollera att det är sant. Ring bara Skånepolisen och uppge numret.