torsdag 4 september 2008

Vojakkala - Grannbråket som aldrig tar slut

I över 20 år har en grannfejd i en norrländsk by pågått med allt grövre våld och hotfullare stämning. I maj fick en man en yxa i huvudet och för några år sedan knivhöggs en bybo med tre hugg i ryggen. I centrum står en familj som hotar och trakasserar sin omgivning, men som själva anser sig förföljda av samhället. Och myndigheterna står helt maktlösa.

Läs mer:
SVD

"Denna romska familj saknar total insikt i vad de håller på med. Det går bra att ta till med att de är en minoritet i sådana här situationer så de kan gå fria ifrån sitt eget ansvar och deltagande.
ALLA som bott granne med denna romska familj har fått fly för sitt liv.
Och jag misstänker att om man skulle flytta denna familj till ett nytt ställe där närmsta granne bodde flera mil bort, så skulle de nog få det så tråkigt att de till slut tog livet av varandra."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg också det! Kom och tänka på en god vän i Kista norr om Stockholm som fick flytta på grund utav att han hadde Ziggar som grannar! Men stackars,stackars bybor som hadde lidit i 20 år!!! Och dessa fega mydigheter... Hadde det varit en "vanlig" familj som hadde betätt sig på likartat sätt så hadde hela familj varit inom lås och bom på stört! Tycker att Banditos eller Hells Angels ska ta och köpa grann huset och öppna en nordlig filial dära! Skulle bli kul att se på TV live! Kanske skulle bli en riktigt bra dockhussåpa utav det? He,He.....

Anonym sa...

"Myndigheterna står helt maktlösa" vad jag förstår så stack pappan med sin familj från Finland då han var anklagad för mord? eller nåt annat grovt brott. Varför utlämnade inte svenska myndigheter honom till Finland direkt där och då, så hade vi inte haft detta problem????
Zimona