söndag 25 november 2007

Kviberg - tjuvarnas marknad



På Kvibergs marknad säljs stöldgods och piratkopior i kommunens lokaler. Det visar GP:s granskning som går att läsa i sin helhet i dagens tidning.


Den ena bilden av Kvibergs marknad är ljus och härlig. Där finns en livlig kommers med allt mellan himmel och jord. Man kan köpa stans godaste och billigaste cashewnötter, ett knippe färsk koriander för en femma eller en glittrig broderad prinsessklänning för en hundring.
Den andra bilden är mörk och sjaskig. Fasta försäljare - vissa har varit på marknaden i flera år - som säljer stöldgods och piratkopior helt öppet.

GP:s reportrar Lena Kvist och Daniel Olsson har tillsammans med fotografen Niklas Maupoix exempelvis hittat de allra senaste biofilmerna för 50 kronor styck, piratkopierade parfymer och fusk-Lancômekrämer.
Det finns också ett sortiment som bara kan köpas på Apoteket till öppen försäljning på Kvibergs marknad så som Vichy hudkrämer, Clearblue graviditetstest och uppiggande hälsoprodukter som Ginseng.
Att det förekommer brottslig verksamhet på Kvibergs marknad har varit känt hos Kortedalapolisen i många år. Polisen Håkan Svedberg har varit där i tjänsten, liksom de flesta av hans kollegor.

- Det säljs stöldgods där, men det är ingen stor ekonomisk motor för kriminella. Det är inte Kvibergs marknad som gör att någon gör de stora klippen och kommer med ny BMW och guldkedja, säger Håkan Svedberg.
Frågan om Kvibergs marknad är känslig. Det kommunala fastighetsbolaget Higab har känt till problemen på marknaden länge. Men än finns marknaden kvar. Läs vad Göran Johansson tycker i dagens GP.

Just nu går det inte att kommentera artiklar på gp.se på grund av tekniskt fel. Vi öppnar kommenteringen så snart vi kan.

Källa: www.gp.se

Inga kommentarer: