söndag 25 november 2007

Muslimsk polisstudent hotade judar


Muslimsk politistudent skal ha truet jøder

En muslimsk politistudent skal ha opptrådt truende, aggressivt og rasistisk under et besøk i en synagoge i Trondheim.

Styret i Det mosaiske trossamfunn reagerer kraftig på studentens oppførsel under et besøk i synagogen og det jødiske museet i Trondheim, skriver VG.

Nå har Rita Abrahamsen, som er formann i Det mosaiske trossamfunn i Trondheim, skrevet et tre sider langt brev til politidirektør Ingelin Killengreen om saken.

– Vi jobber nå med å kartlegge saken. Hvis påstandene er riktige, er det en form for oppførsel som er totalt uakseptabel i vår etat, sier seniorrådgiver Asbjørn Gran i Politidirektoratet.

Aggressiv

I brevet heter det at politistudenten blant annet nektet å ta på seg en kalott sa han skulle inn i synagogen, med henvisning til at han var muslim.

Lederen av det jødiske museet, Henriette Khan, svarte da «... at dette ikke handler om hvilken religion eller kultur den besøkende tilhører, men om respekt for det gudshus man er i – og sammenlignet det med å ta av seg på beina når men går inn i en moské. Til dette nærmest ropte studenten, kombinert med et svært truende kroppsspråk: »Dette gir jeg blanke f... i”, hvorpå han gikk ikke og slengte døren igjen etter seg. Khan oppfattet ham som så aggressiv at hun der og da ikke våget å forfølge saken”, heter det i brevet.

«Satte jødene på plass»

En tid etter dette opptrinnet ble trossamfunnet oppringt av en medstudent fra Politihøgskolen, som kunne fortelle at politistudenten hadde skrytt av at han «endelig hadde satt jødene på plass», heter det i brevet.

Brevet er datert 16. oktober og har tittelen «Ubehagelig nærkontakt med politistudent», skriver VG.

Verken Abrahamsen eller Khan ville kommentere saken overfor VG.

Mannen er nå ferdig utdannet politimann. Klagen er til behandling ved Politidirektoratet og ved Politihøgskolen i Oslo.

Källa: www.aftenposten.no

Inga kommentarer: