fredag 30 november 2007

Västeråsgymnasium utsatt för hot på internetI torsdags fick rektorn på Wenströmska veta att det fanns ett nät-hot riktat mot skolan. En elev upptäckte hotet i sin dator.

Cirka 1.500 elever tvingades lämna skolbyggnaden efter beslut av rektorn. Polisen säger till DN.se att hotet är vagt och några detaljer har inte framkommit. - Det finns ingen tidpunkt, att klockan 12 ska det hända något, eller andra detaljer, säger pressansvarig, Ulf Palm. Det var en elev på skolan som berättade om hotet som framfördes på msn. Under fredagen inledde Västeråspolisens IT-avdelning en undersökning av pojkens dator. - Vi ska höra killen som fått kännedom om hotet. Sedan väntar vi med spänning på vad genomgången av datorn ger.

Det borde inte vara svårt att hitta spår eftersom vi vet vad vi letar efter, säger Ulf Palm.
Polisen tar hotet på allvar men det var rektorns beslut att utrymma skolan. Någon brottsplatsundersökning av lokalerna kommer polisen inte att göra. Utrymningen skedde helt odramatiskt och utan några upprörda känslor. Men hotet var känt redan på torsdagen. - I går eftermiddag, rätt sent, berättade en elev att han på msn haft en kontakt och läst att skolan skulle bli utsatt på något sätt, säger rektor Marianne Thorén-Andersson till TT.

Läs mer:
www.dn.se

Inga kommentarer: