torsdag 15 april 2010

Miljonbidrag till man med "cp-skada"

Polisen misstänker att en 32-årig Halmstadbo låtsats vara cp-skadad och på så sätt sen 2007 lurat till sig närmare fem miljoner kronor av Försäkringskassan.
Ytterligare fem personer, som via ett assistansbolag har redovisat att de vårdat mannen, är misstänkta för bidragsbrott.


Bedrägeriet ska ha pågått sen 2007 och 32-åringen är beviljad cirka 170 000 kronor i månaden i assistansersättning av Försäkringskassan.
I går knackade polisen på dörren hos honom och förklarade att han är misstänkt för grovt bidragsbrott mot Försäkringskassan. 32-åringen vårdas av ett assistansbolag som drivs av en familj. En av de så kallade assistenterna som ska ha jobbat för 32-åringen har inte varit i Sverige sen i början av november.


Men hon har jobbat hela november, december, januari och februari för det här bolaget.
– Familjen som driver bolaget har varit utomlands en hel del och då har de redovisat att de arbetat i Sverige. En av dem går i skola men arbetsschema och arbetstider går inte ihop, säger Claes Björnerhag och fortsätter:
– Helt klart är att assistenterna inte behövt arbeta i den omfattning som de har redovisat.
32-åringen ska vara släkt med familjen som vårdar honom. Men det tror inte polisen på. Experter som polisen varit i kontakt med betraktar släktskapet som ”omöjligt”.


Läs mer: Hallandsposten

Inga kommentarer: