fredag 11 juli 2008

Detta skriver ryssland om den svenska FRA-lagen

Direktöversatt med google översättning därav den ej korrekta svenskan.

Ett stort öra Sverige

Parlamentet antog en lag vars huvudsyfte är för övervakning av RF informpotokami.


I sociala kretsar i Sverige är fortsatt aktiv debatt om landets parlament antog lagen "Genom att spåra information". Därmed blev det klart att det viktigaste skälet för att införa den nya lagen - behovet av att legitimera spionerar på Ryssland. Denna information har rapporterats till Svenska Dagbladet.

Experter tror att en sådan praxis skulle strida mot Stockholm Information Security Doctrine av Ryssland. I duman varnade för att Moskva skulle kunna svara Kingdom liknande övervakning. De svenska underrättelsetjänsterna, en proslushkoy tiden erkänt att redan delar information med de "demokratiska länder". Flera miljoner svenska myndigheterna har skickat ett e-post kräver att överge lagförslaget, men förra månaden Parlamentet godkände alla samma faktura. Svenska Dagbladet Р. Kommentar lagstiftande lagar, Svenska Dagbladet rapporterade, som citerar flera källor på en gång i razvedsoobschestve länder att det främsta syftet med dokumentet spionerar på informationsflödet från Ryska federationen.

"Tack vare vårt geografiska läge 80% av kontakter att Ryssland stöder stora delar av världen, som utförts på kablar i Sverige", - sade en av samtalspartner för tidningen och påpekade att detta faktum och har blivit en stor fråga i antagandet av lagen. Enligt honom är det viktigaste skälet för denna lagstiftning är att den statliga väpnade styrkor och andra avdelningar behöver information om Ryssland. Enligt den nya lagen, lokala medier noteras alla teleoperatörer i Sverige är skyldiga att bevara all information som passerar inom gränserna av landet, och att ge sina elektroniska Intelligence Agency (FRA).

FRA officiellt är en civil organisation, utan underordnad ministeriet för försvarsfrågor. Budgeten för denna organisation för 2008 är 562 miljoner Svenska kronor. Som noteras på webbplatsen FRA, det ger stöd till statliga organ och staten i kampen mot IT-existerande hot och i allmänhet på säkerhet. Den främsta konsumenter av tjänster är FRA MOFA, vilka försvarsministeriet, direktorat för den militära underrättelse och säkerhet (MUST).

Intressant i Stockholm redan delat konfidentiell information med andra länder.Som chef FRA Ingvar Akesson tidningen Dagens Nyheter, hans speciella tjänster uteslutande samarbeta med demokratiska stater. "Ofta har vi lämnat uppgifter som också skulle kunna motivera andra länder. I detta fall, om vi kommer att dela den, vi kan få tillbaka informationen användbar ledande statsmän i Sverige, vilket vi inte har lyckats få sig själva "Akesson avböjde att kommentera rapporter att huvudsyftet med lagen - att samla in uppgifter, Sveriges gränsövergångar på väg till eller från Ryssland.

Enligt Svenska Dagbladet, hela den ryska elektroniska brev och telefonsamtal passera genom Sverige, oavsett om mottagaren i Berlin, Hongkong, Kiev eller New York. Tidningen hävdar också att kartan ledande svensk-finska telekommunikation jätte företaget TeliaSonera visa: den stora majoriteten av alla kabel anslutningar till och från Ryssland passerar den svenska gränsen. Den officiella webbplats säger att det tillhandahåller teletjänster i Norden, Baltikum, Spanien, liksom i Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet. Företagets verksamhet i Eurasien omfattar tillhandahållande av mobil kommunikation, som utförts av Fintur, i Kazakstan, Azerbajdzjan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Georgien och Moldavien.TeliaSonera äger 43,8% av aktierna i ryska MegaFon.

Svenska Dagbladet rapporterade att TeliaSonera nu att överväga olika sätt att överföra information i kringgående av Sverige. Före undertecknandet av siffror begäran "NY" om bekräftelse av denna information i företaget TeliaSonera gick obesvarade.

Vladimir Mamykin, direktör för Information Security AB "Microsoft Rus", sa "NG": "Som framgår av de flesta av de kommentarer sedlar och svenska speciellt kapitel är syftet med lagen är inte att bekämpa terrorism.Kampen mot terrorismen hänföras antagandet av liknande lagar i Storbritannien, Nederländerna och Tyskland. Vill du inte tror att svenskarna förklara att anta denna lag önskan att spåra information från Ryssland och att dela denna information med den "demokratiska länderna". Enligt experten tillämpningen av lagen skulle inte bara bryter mot de demokratiska rättigheterna för medborgarna att privatlivet för korrespondens, utan också kan leda till röjande av konfidentiell information till utomstående företag. "Det verkar som att inte bara medborgarna i vårt land och inte bara ryska företag bör ha detta i åtanke och ta mer seriösa åtgärder för att skydda dess kommersiella och privata intressen i kommunikationen via Internet", - sammanfattas Vladimir Mamykin.

Boris Reznik, vice ordförande i utskottet GD Information Policy, informationsteknik och kommunikation så kommenterade "NG" situationen: "Sådana åtgärder Sverige, om de verkligen kommer att äga rum, i motsats till Information Security Doctrine av Ryska federationen. De skulle kunna orsaka en motreaktion från Ryssland, som också har möjlighet till kontroll information från Sverige "MP uttryckt förvåning över att anta en sådan lag i Sverige, ett land som stöder vänskapliga relationer med Ryssland.

Som påpekas i Information Security Doctrine av Ryska federationen, den nationella säkerheten i Ryska federationen huvudsakligen beroende av informationssäkerhet och den tekniska utvecklingen under denna beroendet kommer att öka. I dokumentet konstaterar också att hoten mot säkerheten för information och telekommunikationsutrustning och system, som redan lanserats, och skapade på Rysslands territorium, kan avlyssning av information i nätverk och överföringen av data på de linjer som kommunikation, information och dekryptering av införandet av falsk information.

Kritiker av den nya lagen om spårningsinformation i Sverige hävdar att det hotar de medborgerliga rättigheterna och som är den mest långtgående plan för att proslushke i Europa. BBC leder kommentar specialist Peter Fleyshera Google: "Genom att införa dessa åtgärder har den svenska regeringen bör exempel från andra regeringar - från Kina och Saudiarabien och slutar med sin amerikanska proslushki kritiserade programmet" Förresten, i senaten Senast onsdag den U. S. kongressen godkänt ett lagförslag att utöka de befogenheter administrationen om telefonavlyssning och bevilja immunitet för amerikanska teleföretagen i samband med överensstämmelse med relevanta ansökningar om stöd för regeringen.

Källa: www.ng.ru


Inga kommentarer: