fredag 11 juli 2008

25 procent av Oslos befolkning är invandrare

I kantinen på Siemens er to av ti ansatte født i Norge. Fullt så internasjonal er ikke resten av Oslo, selv om en av fire har utenlandsk bakgrunn.
- Vet du hva: Vi tenkte ikke over det før Aften ringte. Det bare er sånn, sier Unni Emilsen. Sammen med kjøkkensjef Tord Huse utgjør hun det heilnorske innslaget blant de ti som er på jobb i Siemens-kantinen på Linderud.Gjengen som har pause i skyggen, representerer hele ni nasjoner fra fire kontinenter. Men det har de altså ikke tenkt så mye over.

- Men vi forteller jo en del fra landet vi kommer fra, sier Yaya Jallow Olsen fra Gambia.- Vi lærer mye av hverandre, bekrefter Yonus Kaplan fra Tyrkia.- Og så ler vi veldig mye sammen og har det morsomt på jobb, forsikrer Lene Halstvedt, dansk veteran som for noen år siden var eneste utlending på laget.Riktig så kraftig har ikke innslaget fra utlandet økt i resten av byen. Men ferske tall fra Oslo kommune viser at hele 25 prosent av befolkningen har innvandrerbakgrunn i 2008. Folk fra vestlige land utgjør drøyt fire prosent, mens de ikke-vestlige innvandrerne står for drøyt 20 prosent.


Läs mer: aftenposten.no

Inga kommentarer: