fredag 23 november 2007

Vittnen pekar ut Angeredsgäng

Ingen har ännu gripits för skottlossningen och misshandeln i Gårdsten under onsdagskvällen. Enligt vittnesuppgifter kan delar av ett lokalt Angeredsgäng ha varit inblandat i händelsen.


Det var vid 18-tiden i onsdags som två män utsattes för ett rått överfall vid en spontanidrottsplats i närheten av Kanelgatan.
Någon typ av gräl mellan två olika konstellationer urartade. Flera skott avlossades.
En man i 50-årsåldern blev skjuten i underkroppen. En yngre släkting till honom tvingades ta emot en serie med slag och sparkar.


Upprinnelsen till bråket är oklar. Enligt en av de som befann sig i närheten skall de båda offren ha försökt försvara en kvinnlig anhörig.
P-O Johansson, chef för länskriminalens spaningsroteln, säger:
- Enligt vår uppfattning är detta en separat händelse, som inte kan kopplas till övriga våldsdåd i Västra Götaland under den senaste tiden. Vi tror inte att detta är en konflikt mellan gäng.


Medlemmar i ett av dem skulle dock kunna vara inblandad. En kvinna hävdar att det skulle röra sig om ungdomar i Tigrarna, en löst sammansatt grupp från företrädelsevis Gårdsten och Lövgärdet.
- Det är dock ingenting vi vill uttala oss om i det här läget. Vi går inte in på vilka misstänkta vi letar efter, betonar P-O Johansson.
Han tillägger:
- Vi har goda förhoppningar att lösa det här. Vi tittar på flera intressanta personer.


Det fanns mycket folk och många vittnen på platsen för skjutningen - som initialt rubricerades som dråpförsök.
Tigrarna bildades under tidigt 2000-tal. Flera av dess medlemmar har figurerat i olika utredningar, gällande grov våldsbrottslighet. Bland annat ansågs de ligga bakom flera attacker mot en krog på Kungsportsavenyn i januari 2004.
Gruppens ledare, 24-årig man, dömdes senare för bland annat ett brutalt människorov uppe i Bohuslän.

Källa: www.gp.se

Inga kommentarer: