fredag 9 november 2007

Svensk- och Sverigefientliga Maud Olofsson



I Östra Sörmlands Posten, ÖSP i Trosabygden, november 2007, står det att läsa om Trosa företagsvecka, där näringsminister Maud Olofsson ska ha framfört följande under ett seminarium: "Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån."


Vi tar det en gång till, för att vara på den säkra sidan att ingen missar uttalandet:
"Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån."


Maud Olofssons uttalande är hårresande och naturligtvis ett hån mot alla de bönder, fiskare, skogs-, bergs- och fabriksarbetare, pigor, drängar, torpare, backstugusittare och inhyseshjon, samt en rad andra som inte räknas upp här, vilka slitit dag och natt för att försörja sig själva och den egna familjen, och som med sitt idoga arbete bidragit till att bygga det vi i dag kallar Sverige.

Det är också ett hån mot alla de kvinnor och män som tvingats sätta livet till under krigstid, ett hån mot tänkare, uppfinnare, företagsledare och företag som till exempel August Palm, Hjalmar Branting, Per-Albin Hansson, Karl Staaf, Arvid Lindman, Gustav I (Gustav Wasa), Karl XI, Gustav III, Carl von Linné, Christopher Polhem, Johan Gabriel Oxenstierna, Alfred Nobel, L M Ericsson, ASEA, Alfa-Laval, SKF, AGA, IKEA, Tetra Pack, arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen, frikyrkorörelsen och kvinnorörelsen. Och så vidare.


Listan kan som ni förstår göras mycket lång, men jag tror att detta räcker för att ni ska förstå vad det är jag försöker säga. Det bör kanske påpekas att några av dessa personer och rörelser framfört tankar och idéer som inte ligger i linje med vad jag kanske tycker och tänker. Naturligtvis. Men de är alla en del av vår svenska historia. De utgör alla en viktig del av den grund på vilken dagens samhälle vilar.

Läs mer: www.sdkuriren.se

1 kommentar:

Fröken Sverige sa...

Det är så att man vill gråta..eller kräkas....

*ryser*

Mvh

/FS