fredag 9 november 2007

Först en timme efter skottlossning på skolgård kom polisen

Det tog en timme innan polisen ryckte ut efter larm om vild skottlossning på Rösjöskolans skolgård i Sollentuna i förra veckan. En vaktmästare slog larm, men blev uppmanad att själv ingripa.
Det var i fredags för en vecka sedan som två personer sköt vilt omkring sig på skolgården. Vaktmästaren som slog larm blev anmodad att själv ingripa samt att kontrollera vilka vapen som användes.

Läs mer: www.dn.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här måste vara den löjligaste jämförelsen jag någonsin hört. Tror du på fullt allvar att dessa två händelser går att jämföra? några småungar som står o skjuter med en soft-air gun mot ett träd och en kille som springer in och skjuter sina skolkamrater med en riktig pistol? Denna "nyhet" skulle inte ens kommit med som en notis i lokaltidningen om det inte var för det som skedde dagen innan skolmassakern i Finland. Jag vet inte i vilket samhälle du bor men i Sverige finns inte de polisiära resurserna för att skicka ut poliser varje gång någon ringer och klagar på småbarn som skjuter med sina luftpistoler mot ett träd. Jag bor i en förort i Stockholm och barn springer runt o leker med sina "pistoler" jämnt och ständigt, betyder det att polisen ska bedöma dessa händelser som prio-1, alltså skicka allt dem har? Och du säger att det tog 10 minuter för polisen att anlända till platsen för skollmassakern i Jokela, jag skulle tro att om något liknande skulle ske i Stockholm så skulle det förmodligen kanske ta 6-7 minuter på sin höjd innan första patrull är på plats. Telefonisterna som tar hand om larmsamtalen är proffesiella och kan skilja på verkligen eller överdrift, skulle alla inkommande samtal tas på fullt allvar så skulle det säkert behövas minst det dubbla antalet poliser i Sverige än vad vi har idag.

Unknown sa...

Jag förstår mig inte på polisen.
Man gapar och skriker och är mycket indignerade för att civila vaktbolag kontrollerar nykterheten hos förare av fordon som kör av färjor i svenska hamnar. Det är minsann ett polisjobb som ingen annan skall utföra!
Sen, ett par dagar senare, föreslår man att en skolvaktmästare skall ta reda på vad ungarna skjuter med på en skolgård!