fredag 9 november 2007

Pojkar anhållna efter mordhot mot rektor

Två elever, en 16 och en 17 år, på Enskede Gårds gymnasium sitter anhållna efter att skolans rektor har hotats till livet. "De här två pojkarna är tydligt inspirerade av händelserna i Finland", säger rektor Rolf Öden till DN.se.

De två greps
och anhölls av polis på torsdagsförmiddagen. Hur hoten framförts vill Rolf Öden inte kommentera. Men han säger att det som hänt kan knytas till onsdagens dödskjutningar på skolan i finska Jokela, och att de två tydligt fascinerats av vapen och händelserna i Columbine i april 1999.

- Det finns en hotbild som via omvägar riktats mot mig personligen, men jag vill inte gå in närmare på hur. Vi vill skydda de här pojkarna som är rätt trasiga människor, säger Rolf Öden.

Det var på torsdagsförmiddagen som Rolf Öden kontaktade polisen. Pojkarna togs in till förhör och har sedan anhållits av åklagare. Stämningen på skolan beskriver Öden som tryckt, men under kontroll.

- Vi har naturligtvis pratat mycket med våra elever om det här. Det handlar om att ge tydlig information och överlåta saken till berörda myndigheter. Nu försöker vi bedriva vår skolverksamhet som vanligt.

Läs mer: www.dn.se

Inga kommentarer: