onsdag 7 november 2007

900 irakiska flyktingar till Södertälje under året



SÖDERTÄLJE
Hittills i år har Sverige tagit emot fler irakiska flyktingar än hela EU tillsammans. Cirka 900 flyktingar har sökt sig till Södertälje kommun, fler än till både USA och Kanada.
13 989 flyktingar från krigets Irak kom till Sverige de första nio månaderna i år. Det ska jämföras med 13 500 för resten av EU och endast 644 personer till USA och Kanada under samma period. Bara i Södertälje har man tagit emot cirka 850 irakiska flyktingar under perioden januari till oktober. Samtidigt har cirka 900 irakier fått asyl i kommunen. En totalsiffra på 1 750 personer. Och strömmen fortsätter. Enligt radioprogrammet Kaliber på P1, tror svenska ambassaden i Syrien att fler irakiska flyktingar pressas att lämna Syrien, och då med siktet inställt på Sverige. På kommunen har man nyanställt flera konsulter och flyktinghandläggare för att hinna med.
Läs mer: www.lt.se

"Grattis Sverige (världens största socialbyrå) vi går med stormsteg mot en teokrati"

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Det var ett inslag på Aktuellt på sensommaren i år, då en barnpsykiatriker och en skolledare om jag inte minns fel, som fasade för skolstarten, eller om skolan precis hade börjat.
Iallafall så kunde ingen undervisning ske i klasserna i Södertälje, då barnen inte kom i tid, kom de alls till skolan var de uttröttade av sömnbristen efter flykten, omställningen och minnena av kriget. Politikerna skjuter inte till pengar och personalen går på knäna.
Jag fattar ingenting längre!