torsdag 23 oktober 2008

Ofrivillig husarrest

En av tre svenskar vill bo i ett inhägnat område med portkod eller lås. Det framgår av en rapport som presenteras idag om svenskarnas behov och önskemål kring sitt boende. Göran Cars, professor i samhällsplanering, befarar att så kallade ”gated communities” kommer att dyka upp på flera håll i Sverige.

Läs mer: SVD


"I dagens otrygga kriminella samhälle är det inte konstigt att folk funderar på att bo i "gated communities”. Många lever i dag i ofrivillig husarrest, de vågar sig inte ut efter en viss tid på dygnet. Jag läste om någon som inte gick ut efter kl 16,00 på eftermiddagen för en tid sedan.
Bra eller dåligt med inhägnat bostadsområde?
En sak är säker, det finns pengar att tjäna på människors rädsla, som trots allt inte är helt obefogad.
De ytterst ansvariga för samhälls utveckligen är våra multikultipolitiker."


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte kvinnor i slöja de är rädda för. Det är kriminalitet, våld och misär. Något som mest finns hos de fattigaste i samhället, som (pga diskriminering,rasism,dålig politik) idag utgörs av invandrare. Problemet är således att vi har fattigt folk i utanförskap i sverige. Något som sd förvärrar. Ngt som också Gated communities förvärrar. Sd och de otrygga nyrika i samhället är alltså de som driver det till kollaps. Jag och min familj lever och trivs i en mångkulturell förort och bidrar genom vår trygghet till ett öppet och tolerant samhälle. Ngt som krävs inför framtiden, med tanke på globaliseringen.

Robin Shadowes sa...

Hur fan kan Sd förvärra detta? Det är för helvete inte Sd som har importerar allt detta slödder!! Det är Wetbesterberg, Friggebod och såssarna som du bör klandra för detta, ingen annan!!!

modersvea sa...

Det måste kännas både bra och rätt att anklaga SD för dig. Det är inte SD som styrt landet och som orsakat missären idag. Fattiga människor har det alltid funnits och kommer nog dessvärre alltid att finnas. Utanförskapet är i huvudsak (S) fel.

Gates communities förvärrar inget i samhället det förändrar vårt samhälle.
Vad bra att du trivs i förorten, politikerna har verkligen lyckats med dig och din familj när de sa att svenskarna ska integreras med invandrarna i förorten och inte tvärtom.

Det samhället vi har idag varnade SD för för redan 15 år sen.

modersvea sa...

Och du har helt rätt när du skriver att kvinnor i slöja är ingen rädd för. Men det är deras män och söner som personer är rädd för.
Jag har ännu inte sett eller läst om en belöjad kvinna som rånar, våldtar, misshandlar skjuter eller knivskär någon.