söndag 19 oktober 2008

De nya miljonärerna i Sverige

Här berättar och Mellanösternexperten Birgitta Elfström om Sveriges nyaste miljonärer:

Många av de nya miljonärerna i Sverige idag är irakier och då särskilt de som varit peshmergasoldater i Irak. Före detta peshmergasoldater får nu i genomsnitt 200-500 USD varje månad som tack för trogen peshmergatjänst. Många av dessa f.d. soldater bor i Sverige och de tar emot denna inkomst som med största sannolikhet förblir obeskattad.

Tusentals irakier - och då främst kurder - har blivit de nya miljonärerna. Många av dem har köpt hus i Sverige som kostat 3-4 miljoner kronor. En irakier bosatt i London har fått 12 miljoner pund (drygt 152,5 miljoner kronor) i ersättning för trogen tjänst. Det har räckt både till hus och tomt i utkanten av London.

Inte är det demokrati som är på gång i Irak! Det som pågår är en plundring av det irakiska folkets oljeinkomster. Oljepengar rinner ut ur Irak. Sverige ger samtidigt bistånd till Irak. Hur hänger det ihop?

Källa Merit Wager1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Alltmedan alltfler etniska svenskar får uppleva riktig fattigdom. Dessa "soldater" är säkert massmördare många av dom. Eftersom dom redan är rika när dom kommer hit kommer dom sannolikt nå maktpositioner på nolltid. Dom som inte kan skrämmas till tystnad kommer nog dessvärre att tystas föralltid.