lördag 17 maj 2008

Oslo - Våldtäkter är kvinnors eget fel

Oslo polisen släppte nyligen sin 2007 års Våldtäkts Rapport.
Rapporten visar en markant ökning av somaliska våldtäktsmän,generellt när det gäller
gruppvåldtäkter

Kopian nedan är inte fullständig (i original)

Minst tio kvinnor attackerades och utsattes för övergrepp av ett gäng Somaliska män (pojkar)
Förra årets rekordhöga 161 våldtäkter och 35 våldtäktsförsök rapporterades i Oslo.
Över 70% av våldtäktsmän var icke-norska [ed. etniskt, en majoritet hade norskt medborgarskap].

Advokat Abid Raja besökte ett café i Grønland i Oslo till norska TV P4. Där träffade han tre unga män (åldrarna 26, 30 och 35), från Somalia och Senegal.

Männen, som vägrade att få sina namn publicerade, talade med P4 om våldtäkt och rån vågen i staden.

A: Ärligt talat? Norrmännen är hemska!

F: Vad tänker du på?

A: Jag har tänkt på allt. Inte minst är maten är dålig. (Han talar om att muslimer inte äter fläskkött).

Q: Vad tycker du om norska kvinnor då?

A: De är något helt annat, säger han och hans vänner att skrattar.

A: Men lyssna nu, norska flickor klagar över att utländska pojkar gör så och så, men varför det finns så många våldtäkter är att norska flickor som går runt nästan helt nakna! Det är som att säga "kom hit och fuck me", du förstår?

F: Du säger att norska flickor begär om att få bli våldtagna?

A: Inte frågar, men när de sedan går ut nästan helt nakena och jätteberusade i Frogner Park eller går till en fest tillsammans med några vänner och sedan de klagar de över att de blir våldtagna? Det är deras fel, säger 26-åringen från Somalia.

F: Men även om de går runt lättklädda och berusade så ber de väl ändå inte om att bli våldtagna?

A: Nej, men många utlänningar är inte vana med detta där de kommer ifrån. De är inte vana med att flickor går klädd som de vill, så de kanske tolkar det lite fel, du förstår?

När det gäller de gäng som attackerade flera flickor, kastat dem ner och slet av dem sina kläder i Sofienberg park i Grünerløkka, männen förklara detta säga att pojkarna var mycket unga.

A: När det gäller de gäng som attackerade flera flickor, kastat dem ner och slet av sig sina kläder i Sofienberg park i Grünerløkka, männen förklara detta säga att pojkarna var mycket unga.

A: Var inte dessa pojkar yngre? Sådana som 13-14 år? jag tror de var nyfikna på hur flickor ser ut. De var så unga att de inte visste vad de gjorde, säger 35-åriga somaliern.

Den 30 åriga mannen kommer från Senegal och anser afrikanska män respekterar kvinnor, men att attack våldtäkter händer när männen dricker.

A: Vi som kommer från Senegal vill inte tala med norska män, men vi gillar norska kvinnor. Det beror på afrikansk kultur som respekterar kvinnor men inte män.

F: Men varför attackerar afrikanska män norska kvinnor?

A: Sådana saker händer då och då. När vi dricker för mycket och blir berusade händer det att vi attackerar dem, men om vi inte dricker attackerar vi inte norska kvinnor - Då respekterar vi dem, säger Senegalesen, som talar dålig engelska.

Den 26-åriga somaliska talar mest. Han tycker att hans och hans vänners åsikter representerar attityderna hos många i det somaliska samhället.

F: Du tror inte att många kommer att vara rädda för att du har sådana attityder om P4 sändningar här intervjun på radion?

A: Sänd det som det är, eftersom detta är sant.D et är fakta. Jag ljuger inte. Jag har aldrig varit med en norsk kvinna, men jag har varit med många norska flickor - de är ganska trevliga och mycket duktiga i sängen.

Artikel från: Islam in europe


Källa: P4 (norska), h / t Snaphanen (danska)

Note: The audio interview is under 'lyd' on the right hand side. It's mostly in Norwegian, but the Senegalese speaks in English towards the end.

Inga kommentarer: