lördag 17 maj 2008

London: Judiska samfundet usatt för en våg av Jihad graffiti

Invånare har i dag varnat för attacker och ombeds att hålla utkik efter misstänkta aktiviteter efter rasistiska angrepp i nordöstra London.

Vandaler besprutade butiker, trottoarer och väggar utanför fyra synagogor i Clapton Common och Stamford Hill natten till tisdagen.

Besökare till synagogorna fick i går konfronteras med slogans som "Jihad mot Israel" och "Jihad mot Tel Aviv".
Hackney councils råd är att ta bort graffitin, som bestod av 40 olika skrifter. David Greenwald, 20, som besöker Chasidey Belz Beth Hemedrash synagogan i Clapton gemensamma, sade en nära-sticka samfundet blev chockad.

"I morse när åkte jag till synagogan för att be såg jag attdet var nerklottrat överallt - väggar, butiker, trafikljus," sade han. "Alla känner sig rädda. Här har vi inga problem med araberna - det har aldrig funnits någonting liknande tidigare, men nu är vi oroade.
"
Ett annat troende sa: "Detta gör att vi känner oss som om vi är i landsflykt. Det skulle kunna vara barn gör det men ändå, det visar någonting."

De andra synagogor var Satmar Beth Hamedrash Yetev Lev, Atereth Zvi Beth Hamedrash, och Unionen ortodoxa Hebreiska församlingarna. Igår dök det upp ytterligare rasistiskt klotter i Bethnal Green.


Läs mer: Islam in europe

Inga kommentarer: