torsdag 6 mars 2008

Kostnader ökar för avvisningar


Det senaste årets flyktingström till Sverige följs nu av ett ökat antal avvisningar. I år väntas 19.000 sk avlägsnandebeslut, främst till Irak och Afghanistan, enligt Migrationsverket. Det är 8.000 fler än i fjol.


Förra året kostade avvisningarna staten 100 miljoner kronor. I år väntas resekostnaden fördubblas till nästan 200 miljoner kronor.

-Vi försöker hela tiden utveckla våra system för hur vi kan få ned resekostnaderna och för att bli effektivare, säger Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson bland annat.

Den totala kostnaden för samtliga cirka 3.000 personer som av- eller utvisades förra året var 83 miljoner kronor, en ökning med 35 miljoner kronor på fem år.

Läs mer: svt.se


Bloggartiklar från 2007 rörande utvisningskostnadet




1 kommentar:

Anonym sa...

Jag måste säga att det var verkligen smaklöst att porträttera statsministern Fredrik Reinfeldt som en Adolf Hitler.Visst vi ska inte var med i Eurabia jag har oxkså läst Bat Yeors lysande bok men det betyder inte att man får förvränga och överdriva bilden på politiker som kanske är naiva när det gäller om Islamism.Jag ber dig att frivliligt att tå bort den bilden. Valet är helt och hållet ditt.Mvh På din sida men inte helt och hållet.