måndag 25 februari 2008

Palestina - Terror och hat



Även om israeliska
och palestinska ledare skulle komma överens om ett fredsavtal, kommer det att ta flera generationer att ”avprogrammera” den palestinska befolkningen, främst barn och ungdomar, som under hela sin uppväxt har indoktrinerats med ett kompromisslöst hat mot judar, israeler och västvärlden.

Den palestinska islamistiska gruppen Hamas kontrollerar sedan sommaren 2007 Gazaremsan och dess befolkning på drygt en miljon. Man tog makten genom en blodig militärkupp och behåller greppet om befolkningen med hjälp av systematisk terror.

Palestinierna, under Hamas ok, tvingas till lydnad genom terror och genom en omfattande hatpropaganda via tv och skolor, i första hand riktad mot judarna.

Läs mer: www.varldenidag.se

1 kommentar:

Haubits sa...

Möjligt att det kommer att ta lång tid att "av programmera" partisanerna i Palestina. Jag som nationalist och frihets dyrkande konservativ skulle själv inte vara så lätt att av programmera om semiter tagit delar av mitt land, riktade kärnvapen mot mig, byggde en mur i det (lilla) territorie som jag fortfarande hade kvar.

Men.. den stora uppgiften är kommer nog att bli att av programmera de Israeliska nybyggarna som är otroligt extrema, och av en helt (icke-naturlig) anledning mer hatiska gentemot sina "motspelare". Det krävs enligt mig inte särskilt mycket fosterlandskänsla för att reagera på beväpnade inkräktare, men det borde krävas ett enormt känslomässigt hat för att mobilisera en världsrörelse vars syfte är att tränga undan en etablerad befolkning. Genom att Israel lyckats (på rekord kort tid) gjort det, så är det ganska uppenbart att den svåraste av programmeringen kommer att vara att släcka facklan i dessa rabiata nybyggare som kanske färdats över en hela världen för att ta del av återtagandet av ”deras” land.