torsdag 15 november 2007

Våldsmannens hot mot polisen

GÖTEBORG. Gärningsmannens meddelande till polisen efter helikopterattacken var iskallt.
På plattan utanför hangaren i Säve har han sprejat:
"Jag är inte klar med er än, polisfittor".

Som GT kunde avslöja i går lämnade gärningsmannen ett hotfullt meddelande efter att ha beskjutit fyra uppställda polishelikoptrar med minst 18 skott genom en ruta på hangaren vid Säve flygplats i Göteborg.
Budskapet är att polisen ska beskjutas igen.

Sprejat på marken

Gärningsmannen har sprejat den otäcka hälsningen med svart färg på marken utanför hangaren.
Med stora bokstäver och utan stavfel står det ”Jag är inte klar med er än, polisfittor”.
Formuleringen antyder att det handlar om en ensam hatisk gärningsman och inte något gäng, vilket även är polisens huvudhypotes.
Att gärningsmannen är tungt beväpnad är uppenbart.

Kpistammunition

Enligt uppgift till GT visar den första analysen av tomhylsorna som hittades i Säve att det handlar om 9-millimeters kpistammunition.
Nu bekräftar polisen också officiellt att man misstänker en ökänd 29-årig polishatare från Angered för inblandning i helikopterattacken och skottlossningen mot polisstationen i Partille.

”Många dårar”

– Han är en av dem vi tittar på nu. Men det finns många dårar rent ut sagt, och vi jobbar på bred front, säger polisens presstalesman Björ Blixter.
29-åringen är dömd för en lång rad brott och är internationellt efterlyst. Han är polsk medborgare, men har bott i Sverige sedan 1990.
Mannen, som specialiserat sig på åldringsrån, har gjort sig känd som polishatare och ska nyligen ha hotat att skjuta en polis.

Ingen gripen

Ännu sent i natt hade ingen gripits för attentaten i Säve och Partille. Spaningarna organiseras under polisens speciella insats mot landets grövsta kriminella personer – Projekt Alcatraz.
Enligt rikspolisstyrelsen ska två av de beskjutna helikoptrarna vara tillbaka i tjänst i dag. Övriga två beräknas vara i drift igen i nästa vecka.

Källa: www.gt.se






Inga kommentarer: