tisdag 2 mars 2010

Klockrent brev från Inger-Siv Mattson till Henrik Dyfverman ,Redaktionen för P1

Ämne: Intervju med Michael Alonzo

Den 23 februari hade Ni ett program med Michael Alonzo som gäst.
Både Ni och hr Alonzo själv glömde att nämna hans insatser som sångare i punkgruppen Stockholms negrer och hans förflutna i filmbranschen. Det hade väl varit intressant för lyssnarna att få ta del av. Eller vad tror Ni?

Lucianatten 1994 – dvs åtta dagar efter Stureplansmassakern - framträdde Alonzo med sitt punkband och sjöng den extremt våldsfixerade sången: ”Död, död, död åt alla präktiga blonda vikingar…” Ni kommer att drabbas av en terror som kommer att förfära er och ni kommer att få bevittna mer än död…/…/ Jag hatar er, era jävla arschlen..”

I en film – givetvis finansierad med skattemedel av Svenska filminstitutet – sjöng Alonzo sången ”Fy fan svenska flicka” tillägnad alla ”blonda, vackra, blåögda, jävla kräk…
I en intervju i filmen säger han ”Det här är vårat land. Svenskarna, dom… jag menar det e’ klart att dom får bo här också och jag har inget emot det bara dom inte försöker beblanda sig för mycket med oss, va. Dom får va’ som dom e’. Dom har sin kultur, javisst, skitbra. Käka er jävla surströmming. Det är helt OK, men inte i min port liksom. Vi e’ ju invandrare och ju mer vi lever tillsammans, ju mindre vi slipper ha svenskarna i närheten ju bättre mår vi.”
Alonzo säger att han ”lärt sej att man inte får säja så men det gör han i alla fall.”. Och han avslutar: ”Nu säjer vi vad vi tycker och ungarna lyssnar. /…/ Vi våldtar deras (svenskarnas) barn. Javisst, var så god. Dom tycker om det, faktiskt.”

Landets dåvarande mångkulturminister Marita Ulvskog tyckte det var ”olyckligt om hans arbete i kampanjen i Ungdom mot rasism blandats ihop med hans engagemang som sångare i ”Stockholms negrer.”
Det tyckte tydligen Sveriges radio också.

Alonzo påstod i programmet att ”hans sånger drog till sig nazistiska grupper.” Av citerade texter att döma var det helt andra grupperingar hans texter drog till sig!

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd.

***
Hej! här kommer svaret från Martin Dyfverman Jag hade av misstag kallat honom för Henrik Dyfverman - som väl var hans far - också verksam i SR. Det kanske är p g a namsammanblandningen han verkar så sur! Elller kan det finnas någon annan anledning?? Jag har tydligen hur som helst trampat på några ömma tår (igen) låter det som av svaret! Hälsningar Inger-Siv

***
Till Inger-Siv Mattson

Om du fortfarande tycker att detta har en betydelse idag så gläds åt
att även en sådan förtappad människa som Alonzo kan utvecklas.
Detta kanske kan ge dej en lite mer förhoppningsfull och mindre
fördomsfull syn på dina medmänniskor.

Hälsningar

Martin Dyfverman
Prod SR P1

2 kommentarer:

Naivtive sa...

Nu missar vi intervjuvn i och för sig och därmed även hur Herr Alonzo påstås ha utvecklat sig. Men vad sa svaret egentligen? Alonzo borde normalt sett varit portad från all uppmärksamhet i alla framtid om man skall gå till hur Sd och BSS kopplas ihop i tid och otid. Det är väl något som skiljer kan man väl förmoda....

Anonym sa...

Hej och tack för en bra blogg , med sanningar som inga politiker eller media "vågar" ta i . Det är underbart att se att någon har guts att ta tag i vårt absolut största bekymmer , någonsin , i detta land.
Det är lätt att vara kommunist och muslim i detta land , men ett helvete att vara infödd svensk.

Fortsätt ett bra och ärligt arbete , du är värd alla skattepengar , i ett land som.....snart inte finns.
:-(