onsdag 22 april 2009

Är Sverige en demokrati om tio år?Troligtvis och förhoppningsvis, men inte nödvändigtvis. Demokrati (eller diktatur) är inte en plats man kommer till, utan det är en ständigt pågående resa. Under resans gång kan demokratin stärkas, försvagas eller förloras. När dyrköpta fri- och rättigheter har erövrats är det lätt att ta dem för självklara. Inte kan väl Sverige inskränka grundläggande mänskliga rättigheter?
I toleransens namn kommer krav, lagändringar och hot som inskränker yttrande- och religionsfrihet
.

Läs mer: Världen idag

2 kommentarer:

Weine Berg sa...

Tveksamt om Sverige är en demokrati ens idag, framtiden ser mörk ut om inte fler vågar riskera lite för att åstadkomma förändring.

Robin Shadowes sa...

Sverige är bara en demokrati på papperet. Ett papper som i bästa fall bara duger till att torka sig i röven med. Vi får rösta vart fjärde år. That's it! Nån yttrandefrihet finns ej längre. Bara enstaka bloggar och forum håller fanan högt - än så länge. Dock arbetas det ihärdigt bakom kulisserna för att begränsa även det. Kriminellt är redan "borta". Sedan följde Sexbrott och nu Yttrandefrihet. Det är bara en tidsfråga till sådana här bloggar och forum som Flashback är antingen borta eller kraftigt kringskurna och reglerade med politiskt korrekta moderatorer som inte kommer släppa igenom något som är kritiskt till massinvandringen eller islam. Och dom som försöker kommer bli spårade och avstängda från internet, kanske rent av fängslade för HMF.