lördag 14 mars 2009

Hisingsbacka - Ambulanser jagades av gangsters på 15-20 personer



Akutintagen på Sahlgrenska och Mölndal spärrades av polisen för att förhindra bråk. Vid halvsextiden hävde polisen avspärrningarna runt Sahlgrenska. Mölndal behåller bevakningen.


- Det är upprörda människor där och vi har spärrat av för att de ska få arbetsro på sjukhuset, säger polisens presstaleskvinna Pia Goksöyr.

Det hela började som en trafikolycka mellan bil och en moped med två personer strax före 16 på lördagen. Olyckan inträffade vid Netto på Backa kyrkogata.

Joakim Sjöström är polisens insatschef vid Sahlgrenska. Han berättar att det var svåra ordningsstörningar vid olycksplatsen.
- De gav sig på både räddningstjänst och polis. Mest verkade det röra sig om kompisar till de två på mopeden.

När ambulanserna skulle köra de skadade till sjukhus jagades de av ett antal bilar med 15-20 personer.

Några av bilarna har stoppats av polis och piketen är på plats. Men enligt Joakim Sjöström är ingen gripen för ordningsstörningen.
- Vi jobbar nu förebyggande så att det inte eskalerar. Vi har ju haft en del skottlossningar i området tidigare.

Läs mer: GP

"Visst är det härligt med mångkultur. Vi svenskar har ju bara midsommar och sånt där töntigt."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja fy för faen vad landsförrädarna ställt till det under dom senaste trettio åren! Undrar om landets lyktstolpar räcker till när räkenskapens dag närmar sig??

Anonym sa...

Skulle nog själv bli lite småarg ifall en kompis blev överkörd av ett rattfyllo. Skulle förstås inte anfalla de som försöker hjälpa, säger sig självt.